|

Türk hava sahasında tüm zamanların rekoru kırıldı

Temmuz ayının ilk günü dünya üzerinde 200 bin uçak seyahat ederken, Türk hava sahasında da uçak trafiği yoğunluğu yaşandı. 1 Temmuz'da 1 milyon kilometrekarelik hava sahasında aynı gün gerçekleşen 5 bin 087 trafikle tüm zamanların rekoru kırıldı. SAFA Programı kapsamında yapılan denetlemelerde de THY uçakları, Avrupa hava yolu şirketlerinden 3 kat daha güvenli çıktı.

Yeni Şafak
12:18 - 4/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:42 - 4/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk hava sahası uçuş trafiğinde rekor kırdı.
Türk hava sahası uçuş trafiğinde rekor kırdı.

Temmuz ayının ilk gününde Türk hava sahası üzerinden 5 bin 87 trafik gerçekleştirilerek bir rekora imza atıldı.

1 Temmuz günü dünya üzerinde 200 bin uçak seyahat ederken, Türk hava sahasında da uçak trafiği yoğunluğu yaşandı. 1 milyon kilometrekarelik hava sahasında aynı gün gerçekleşen 5 bin 087 trafikle tüm zamanların rekoru kırıldı.


THY 3 kat daha güvenli

Yabancı hava araçlarına yapılan emniyet denetimleri olarak adlandırılan SAFA Programı kapsamında yapılan denetlemelerde THY uçakları, Avrupa hava yolu şirketlerinden 3 kat daha güvenli çıktı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi,"THY yüksekten uçuyor, hem güvenli uçuyor! EASA (Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı) SAFA programı kapsamında yurt dışında, THY'ye son 1 yılda 123 emniyet denetlemesi yapıldı. Bu denetlemelerde puanımız 0,17, Avrupa Birliği havayolları ortalaması 0,51 3 Kat daha iyiyiz" dedi.

#Türk hava sahası
#THY
6 yıl önce