|

Türkiye ticaretteki savaşa hazırlanmalı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başekonomisti Sergei Guriev, dünya çapında korumacılık eğiliminin artmasından endişeli olduklarını belirterek, "Türkiye, gelişmekte olan ülkelerden yatırım çekebilme ve destekleme konularında ticari ilişkilere bağımlı. Bu nedenle de ticaret savaşları konusunda iyi konsantre olmalı diye düşünüyorum" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 00:07 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
'Türkiye, gelişmekte olan ülkelerden yatırım çekebilme ve destekleme konularında ticari ilişkilere bağımlı. '
'Türkiye, gelişmekte olan ülkelerden yatırım çekebilme ve destekleme konularında ticari ilişkilere bağımlı. '

Guriev, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 7'nin üzerinde çok güçlü bir büyüme performansı gösterdiğini, büyümenin 2018'de de yüksek oranlarla devam edeceğini söyledi.


AVRO BÖLGESİNDEN BÜYÜMEYE KATKI

Guriev, geçen yıl ekonomik büyüme performansının en önemli sürükleyicisinin Kredi Garanti Fonu (KGF) olduğuna işaret ederek, Avro Bölgesi'nde süregelen toparlanmanın da söz konusu büyümeye katkı sağladığını kaydetti. Avro Bölgesi'ndeki toparlanmanın bu yıl da süreceğini ve Türkiye ekonomisini desteklemeye devam edeceğini anlatan Guriev, Türk ekonomisinin, özel sektör aracılığıyla küresel ekonomiye entegrasyonunu önemsediklerini aktardı. Guriev, "Türkiye ekonomisinin büyümeye devam etmesiyle iyimser olmak için birçok sebep görüyoruz. Biz yapısal reformlar hakkındaki müzakereleri destekliyoruz. Türk ekonomisi iş gücü piyasası, vergiler, düzenlemeler, inovasyon, yüksek değerli imalat ve hizmet sektörlerine ilişkin refomlarıyla rekabet gücünü koruyor" diye konuştu.

#Türkiye
#Ticaret
#Ekonomi
6 yıl önce