Türkiye'de gerileyen enflasyon dünya medyasında

12:36, 03/05/2023, Çarşamba
Diğer
Türkiye'de gerileyen enflasyon dünya medyasında
Arşiv

Küresel ekonomi gazeteleri, Türkiye'de yüzde 50'nin altına düşen enflasyonu yazdı. Enerji fiyatlarının azalması ve liraya istikrar kazandırma tedbirlerinin bu durumda pay sahibi olduğu belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre, yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 43,68'e geriledi.

Bu oran, son 16 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçerken, dünyanın önde gelen ekonomi gazeteleri Türkiye'deki gelişmeyi yazdı.

Financial Times: Ocak 2022'den bu yana en düşük seviye

Financial Times, "Türkiye'de enflasyon, Ocak 2022'den bu yana en düşük seviyeye düştü" dedi. Haberin ayrıntısında şunlar kaydedildi:

Türkiye'nin resmi enflasyon oranı, enerji fiyatlarının düşmesi ve lirayı istikrara kavuşturmak için alınan önlemlerin ekonomiye yansımasıyla Ocak 2022'den bu yana ilk kez yüzde 50'nin altına düştü.

Enflasyon, sonbaharda yüzde 85,5'e kadar çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti, çoğu ülkenin enflasyonla mücadele için borçlanma maliyetlerini artırdığı bir dönemde borçlanma maliyetlerini düşürmüştü.

Bloomberg: İlk kez yüzde 50'nin altına düştü

"Türkiye'de enflasyon yıl içinde ilk kez yüzde 50'nin altına düştü" diye yazan Bloomberg, haberinde bu duruma ilişkin oranlara yer verdi.

Enerji ve gıda gibi değişken kalemleri hariç tutan çekirdek enflasyonun, mart ayındaki yüzde 47,4'ten yıllık yüzde 45,5'e gerilediği belirtildi.

Market Watch: Üst üste altıncı kez geriledi

"Türkiye'de enflasyon nisanda düştü" başlığını kullanan Market Watch da şunları aktardı:

Türkiye'de enflasyon, giyim ve konut fiyatlarındaki düşüşün de yardımıyla nisanda üst üste altıncı kez geriledi.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026