|

TÜRSAB'daki krize bakanlık el koydu

Başaran Ulusoy'un adaylıktan çekileceğini duyurmasının ardından Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nde yaşanan seçim krizine Kültür ve Turizm Bakanlığı el koydu. Bakanlıktan yapılan açıklamada genel kurulun bakanlık nezdinde yapılacağı duyuruldu.

Yeni Şafak
12:46 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 13:13 - 1/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başaran Ulusoy
Başaran Ulusoy

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlığını 1999 yılından bu yana sürdüren Başaran Ulusoy'un yeni dönemde başkanlığa aday olmayacağını açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği TÜRSAB'ta seçim kaosu yaşanıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) başkan adayı Firuz Bağlıkaya'nın TÜRSAB başkanlık seçimleriyle ilgili olarak yaptığı, "Bugün seçimi yapamayanların üç hafta sonra nasıl yapacağını merak ediyoruz. Dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan gelecek açıklamayı bekliyoruz." açıklamasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Kurul Toplantısı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütüleceği bilgisi verildi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın, Beşiktaş İlçe Seçim Kurulunun aldığı erteleme kararı ve bu karara yapılan itirazların İstanbul İl Seçim Kurulunca reddedilmesi sonucu zamanında yapılmadığı ortaya çıktığından, anılan Genel Kurul süreci 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu gereğince Bakanlığımız yetkisinde işletilecektir.”

#​Kültür ve Turizm Bakanlığı
#tursab
#seçim
#Türkiye Seyahat Acentaları Birliği
6 yıl önce