Vatandaş şikayet etti Bakan baskın yaptı

Yeni Şafak
16:42, 26/01/2019, CumartesiG: Güncelleme: 16:51, 26/01/2019, Cumartesi
AA
Vatandaş şikayet etti Bakan baskın yaptı
Bakan Dönmez'den BEDAŞ'a ani baskın

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DönmezBEDAŞ'ın Taksim'deki Genel Müdürlük binasına baskın yaptı. Özellikle müşteri şikayetlerinin yoğun geldiği bölgelerde hassasiyetlerinin daha fazla olacağına dikkat çeken Bakan Dönmez, elektrik dağıtım sektöründe çalışanları da şikayetlere anında dönüş yapıp gereğini yapmaları konusunda uyardı.

Ayrıca BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit'ten çalışmalarına ilişkin bilgi alan Bakan Dönmez, daha sonra görüntülü bağlantıyla Beşiktaş'taki bir trafo merkezinde arızaya müdahale eden ekiplerle görüştü.

Bakan Dönmez, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün BEDAŞ'ın çağrı merkezine habersiz bir ziyaret gerçekleştirdiklerini, bunu zaman zaman gittikleri diğer bölgelerde de yaptıklarını söyledi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/01/26/04/47/resized_74bb3-fc9381291609_tur_picture_20190126_17483561_17483560.jpg

Şikayetlerinin yoğun olduğu bölgelere mercek altında

Ekiplerin 7 gün 24 saat görevinin başında bulunduğunu vurgulayan Dönmez, şöyle konuştu:
"Bizim için önemli olan elektriğin, keza doğal gazın kesintisiz, kaliteli şekilde vatandaşlara ve tüketicileri iletilmesi, taşınması. Bu son derece önemli. Çok büyük bir şebeke ağımız var. Bunun birtakım getirdiği zorluklar var ancak bu zorluklar şirket çalışanları için bizler için bir mazeret değil. Bugün bizzat gelerek bir dağıtım şirketimizin merkezinde de gelen arızaları, arızalara yetişme sürelerini, buradaki otomasyon, scada merkezinden güncel bilgileri almış olduk. TEDAŞ ekiplerimiz de dağıtım şirketlerinin yaptığı faaliyetleri yasa gereği denetliyor. Onlar da özellikle son dönemde bu denetimleri artıracaklar, yoğunlaşıyorlar.
Özellikle müşteri şikayetlerinin yoğun geldiği bölgelerde bu hassasiyetimiz daha fazla olacak. Ben bu vesileyle elektrik dağıtım sektöründe çalışan arkadaşlara da aman dikkat...
Müşteriden gelen bu tip bildirimlere, arızaya, şikayete anında dönüş yapıp gereğini yapmamız gerekiyor."

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/01/26/04/46/resized_0a00c-9a88dcdb0.jpg

Yanmayan sokak lambaları için cep telefonu uygulaması

Dönmez, genel aydınlatma ile ilgili muhtarların da dahil olduğu projeye ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

"Genel aydınlatma da elektrik dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda. Zaman zaman aydınlatmanın yeteri kadar olmadığı veya arıza yaptığı yönünde şikayetler geliyor sahadan. Bu şimdiye kadar çağrı merkezlerine gelen bildirimler ya da ekiplerimizin sahadaki incelemeler esnasındaki tespitler doğrultusunda devam etmekteydi. Fakat artık teknolojiyi birçok alanda kullandığımız gibi burada da kullanmak arzusundayız. Nitekim arıza birimlerine lokasyonu ile birlikte fotoğraf görüntüsü ulaşmış olacak.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/01/26/04/48/resized_0c223-c54f35f41609_tur_picture_20190126_17483561_17483551.jpg

Dağıtım şirketi de yaptığımız düzenlemeler kapsamında en geç 24 saat içerisinde o arızayı gidermek zorunda kalacak. Aksi takdirde idari para cezaları gibi bir takım yaptırımlar da var. Genel aydınlatma konusuna sadece kent estetiği açısından bakmıyoruz. Özellikle yaya vatandaşlarımız açısından yol güvenliği açısından da büyük önem arz ediyor. Bu uygulama ile aydınlatmadaki performansımızı artırmış olacağız. Muhtarlar üzerinde test ettikten sonra bu uygulamayı tüm vatandaşlarımıza açmayı planlıyoruz. O zaman her vatandaşımız evine, iş yerine giderken yanmayan armatür gördüğünde bunu çok kolay bir şekilde şirketlerimize bildirmiş olacak."



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026