Yunan basını ATAK 2'nin gövde gösterisini 'Yeni Türk tehdidi' başlığıyla duyurdu

12:58, 26/08/2021, PerşembeG: Güncelleme: 13:35, 26/08/2021, Perşembe
Yeni Şafak
Yunan basını ATAK 2'nin gövde gösterisini 'Yeni Türk tehdidi' başlığıyla duyurdu
ATAK 2

Dünyanın önde gelen savunma sanayisi fuarlarından biri haline gelen ve Türk savunma sanayisi ürünlerinin gövde gösterisi yaptığı IDEF 2021'te boy gösteren ATAK 2, Yunan basınında "Yeni Türk tehdidi" başlığıyla yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ağır sınıf taarruz helikopteri ihtiyacının karşılanması amacıyla yerli imkanlarla geliştirilen Ağır Sınıf Taarruz Helikopter Projesi (ATAK 2), 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'21) sergilendi.

Yunanistan'ın savunma sanayi haber portalı
'defence-point'
de ATAK 2'nin IDEF'te sergilenmesini gündemine aldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/26/01/21/resized_19bd9-19a07a23greecee.jpg

Haberi okuyucularına,
'Yeni Türk tehdidi IDEF'te sergilendi... Ağır Sınıf Muharebe Helikopteri'
başlığıyla aktaran haber sitesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin, yeni taarruz helikopterini IDEF 2021 savunma fuarında tanıttığını belirtti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/26/01/27/resized_d2c4f-4191f7f9multirole_heavy_combat_helicopter_on_display02.jpg

ATAK'IN 'AĞIR ABİSİ' ATAK II

ATAK 2'nin, zorlu ortamlarda görev yapabilecek yeteneklere sahip olduğu ve ATAK'tan daha büyük bir silah yükünü taşıyabileceğinin belirtildiği haberde modern sistemlere sahip ATAK 2'nin, bakım maliyetlerinin düşük olduğu ifade edildi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/26/01/26/resized_af923-de6841fbturkishheavydutyattackhelicopterturkey700x400.jpg
  • TUSAŞ T-929 Atak 2, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından üretilmesi planlanan ağır sınıf taarruz helikopteridir.

70 MM GÜDÜMSÜZ ROKETLER

ATAK II helikopteri
, hem gündüz hem de gece her türlü hava koşulunda
taarruz, elektronik harp
ve
keşif görevlerini
yerine getirmek üzere tasarlanmış.
Atak-II,
70 mm güdümsüz roketler
, havadan havaya ve havadan karaya
füzeler
, tanksavar güdümlü füzeler ve
serbest düşüş bombaları
taşıyabilecek kapasitede olacak.


KOKPİTİ TAMAMEN ZIRHLI

Helikopterin kokpiti isetamamen zırhlı. Türk üreticinin, Atak-II'de
Ukrayna
merkezli
Motor Sich
şirketinin
TV3-117
gaz türbinli motorlarını
seçmiş
olması dikkat çekici. Motorun kendisi de helikopterin yanında
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii
standında bulunuyor. Şu anda, ilk yedi
helikopterin
yapımında kullanılacak olan bu türdeki
14 motorun
Türkiye tarafından
satın alındığı
biliniyor.

İLK UÇUŞ 2023'TE

T929
helikopteri, tandem mürettebat pozisyonu,
asimetrik silah bölmesi
, düşük kızılötesi (IR) imzası, dijital kokpit,
balistik koruma
, gelişmiş aviyonik,
elektronik harp
ve karşı önlemler ile donatılmış. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile
Savunma Sanayi Bakanlığı
arasında
imzalanan sözleşmenin
değeri açıklanmadı. Yeni helikopterin ilk uçuşunun
2023'te yapılması
planlanıyor.


Başlıklar :ATAK 2Yunanistan
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026