|

Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor

Ticari araçlar için 1 Aralık itibarıyla kış lastiği zorunluluğu başlıyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü yerlerde vatandaşların 1 Aralık'ı beklemeden araçlarına kış lastiğini taktırması gerektiğini ifade etti.

Yeni Şafak
13:44 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 13:48 - 18/11/2018 Pazar
AA
Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor.
Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari araçlar için 1 Aralık itibarıyla kış lastiği zorunluluğunun başlayacağını belirterek, "
Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü yerlerde vatandaşlarımız 1 Aralık'ı beklemeden araçlarına kış lastiğini taktırmalı
" ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde hava sıcaklıklarının düştüğüne işaret etti.

Ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğunun 1 Aralık itibarıyla başlayacağını anımsatan Palandöken,
özel araç sürücülerinin de araçlarına bu lastiklerden taktırmasının önemli olduğunu vurguladı.

Geçen yıl uygulamanın zorunlu olduğu 5 ayda meydana gelen 127 bin 283 trafik kazasında 81 bin 511 kişinin yaralandığını, 952 kişinin de yaşamını yitirdiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği özel araçlara da takılmalı. Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü yerlerde vatandaşlarımız 1 Aralık'ı beklemeden araçlarına kış lastiğini taktırmalı. Şu an uygulanan para cezası 715 lira. Ceza tutarı 1 Ocak'tan itibaren yeniden değerleme oranında artacak. 1 Ocak-1 Nisan arasında yeni ceza tutarı uygulanacak. Aşırı yoğunluk yaşanmaması için vatandaşlarımız şimdiden kış lastiğini taktırmalı. Araçların kışlık bakımları yapılmalı. Aracın kışa hazırlığı külfet gibi görülmemeli."

#TESK
#Bendevi Palandöken
#Kış lastiği
5 yıl önce
default-profile-img