İsrailli bisikletçilerin İspanya'daki zor anları: La Vuelta'da protesto edildiler

18:07, 11/09/2025, Perşembe
AA
İsrailli bisikletçilerin İspanya'daki zor anları: La Vuelta'da protesto edildiler
La Vuelta'nın 18. etabına ev sahipliği yapan, ülkenin kuzeyindeki Valladolid'de normalde 27,5 kilometre olan "zamana karşı bireysel yarışların" olduğu parkur, İsrail karşıtı eylemler nedeniyle güvenlik gerekçesiyle son anda 12 kilometreye indirildi.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yakın arkadaşı olarak bilinen Sylvan Adams'ın sahibi olduğu "Israel-Premier-Tech"adlı İsrail takımının La Vuelta'da olmasını protesto eden İspanyollar, 27 Ağustos'tan bu yana İspanya'daki tüm etaplarda yaptıkları gösterileri bugün de sürdürdü.

İsrail'e karşı tepkilerle öne çıkan İspanya'daki bisiklet yarışı La Vuelta'da, "zamana karşı bireysel yarışlarının" yapıldığı Valladolid kentindeki 18. etapta, bir kez daha İsrail protesto edildi.

İsrail'in uluslararası spor müsabakalarında ilk defa bu kadar yoğun bir şekilde protesto edildiği La Vuelta'nın Valladolid ayağında, her köşeye bir Filistin bayrağı konuldu.


Belirli noktalarda gösterilerini yoğunlaştıran İspanyollar, Filistin bayrakları sallayarak, "Soykırımı durdurun", "Katil Netanyahu", "Bu bir savaş değil, soykırım", "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

İsrail'in uluslararası spor müsabakalarında ilk defa bu kadar yoğun bir şekilde protesto edildiği La Vuelta'nın Valladolid ayağında, her köşeye bir Filistin bayrağı konuldu.Belirli noktalarda gösterilerini yoğunlaştıran İspanyollar, Filistin bayrakları sallayarak, "Soykırımı durdurun", "Katil Netanyahu", "Bu bir savaş değil, soykırım", "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

Yarış dolayısıyla kent içinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken "zamana karşı bireysel yarışlara" katılan her bisikletçi, motosikletli birer jandarmayla korundu.


İsrail takımına bağlı bisikletçilerin ise iki jandarmayla parkurda korunması dikkati çekti.

"Israel-Premier-Tech" takımı, baskılar üzerine güvenlik gerekçesiyle bisikletçilerinin formalarındaki İsrail yazısını son iki yarışta çıkartsa da Valladolid'de yazının geri konulduğu görüldü.


Yarış dolayısıyla kent içinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken "zamana karşı bireysel yarışlara" katılan her bisikletçi, motosikletli birer jandarmayla korundu.İsrail takımına bağlı bisikletçilerin ise iki jandarmayla parkurda korunması dikkati çekti."Israel-Premier-Tech" takımı, baskılar üzerine güvenlik gerekçesiyle bisikletçilerinin formalarındaki İsrail yazısını son iki yarışta çıkartsa da Valladolid'de yazının geri konulduğu görüldü.

Ayrıca İspanya'daki Ulusal Mahkemede La Vuelta'daki protestolarda "İsrail takımına karşı nefret suçu" işlendiği iddiasıyla dava açılması için yasal girişim başlatıldığı kaydedildi.


Diğer yandan İsrail'e karşı 9 maddelik yaptırım kararını yürürlüğe koyan İspanya'da Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail takımının yarış dışı bırakılmasından yana olduğunu açıklamış, Gençlik ve Çocuk Bakanı Sira Rego da yarış boyunca yapılan İsrail karşıtı gösterileri savunmuştu.

Ayrıca İspanya'daki Ulusal Mahkemede La Vuelta'daki protestolarda "İsrail takımına karşı nefret suçu" işlendiği iddiasıyla dava açılması için yasal girişim başlatıldığı kaydedildi.Diğer yandan İsrail'e karşı 9 maddelik yaptırım kararını yürürlüğe koyan İspanya'da Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail takımının yarış dışı bırakılmasından yana olduğunu açıklamış, Gençlik ve Çocuk Bakanı Sira Rego da yarış boyunca yapılan İsrail karşıtı gösterileri savunmuştu.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026