Malatya kuru kayısı ihracatından 377,4 milyon dolar gelir sağladı

14:03, 07/08/2025, Perşembe
AA
Malatya kuru kayısı ihracatından 377,4 milyon dolar gelir sağladı

Malatya'da kuru kayısı ihracat sezonunda, 74 bin 774 ton kuru kayısı satımına karşılık 377 milyon 371 bin dolar gelir elde edildi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 1 Ağustos 2024-31 Temmuz 2025 ihracat sezonuna ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 12 Nisan'da meydana gelen zirai don nedeniyle kuru kayısı fiyatlarında sert değişikliklerin olduğunu söyledi.


Nisandan bu yana periyodik olarak ihracat miktarında azalma olduğunu, temmuz ayında 2 bin 820 ton kuru kayısı ihracatına karşılık 21 milyon 343 bin dolar gelir elde edildiğini aktaran Özcan, şöyle devam etti:


"Geçen yılın temmuz ayına göre miktarda kısmi bir gerileme söz konusu. Zirai donun etkisine bakılırsa ihracat rakamları bize göre iyi ve normal. 1 Ağustos 2024-31 Temmuz 2025 ihracat sezonunda 74 bin 774 ton kuru kayısı ihracatına karşılık, 377 milyon 371 bin dolar gelir elde ettik. "


Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 1 Ağustos 2024-31 Temmuz 2025 ihracat sezonuna ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 12 Nisan'da meydana gelen zirai don nedeniyle kuru kayısı fiyatlarında sert değişikliklerin olduğunu söyledi.Nisandan bu yana periyodik olarak ihracat miktarında azalma olduğunu, temmuz ayında 2 bin 820 ton kuru kayısı ihracatına karşılık 21 milyon 343 bin dolar gelir elde edildiğini aktaran Özcan, şöyle devam etti:"Geçen yılın temmuz ayına göre miktarda kısmi bir gerileme söz konusu. Zirai donun etkisine bakılırsa ihracat rakamları bize göre iyi ve normal. 1 Ağustos 2024-31 Temmuz 2025 ihracat sezonunda 74 bin 774 ton kuru kayısı ihracatına karşılık, 377 milyon 371 bin dolar gelir elde ettik. "

Ramazan Özcan, bir önceki sezonda 66 bin ton civarında ihracat yapıldığını belirterek, "Biz aslında bir önceki sezona göre ihracat miktarımızı 8 bin ton artırmışız. Fakat nisan ayından bu yana ihracat miktarındaki gerileme 100 bin ton ihracat hedefinde sapmalara sebep oldu. Bir önceki sezon 66 bin 718 ton ihracata karşılık, 398 milyon dolar. İhracat gelirimizde yaklaşık 20 milyon dolara yakın gerileme söz konusu." diye konuştu.



Ramazan Özcan, bir önceki sezonda 66 bin ton civarında ihracat yapıldığını belirterek, "Biz aslında bir önceki sezona göre ihracat miktarımızı 8 bin ton artırmışız. Fakat nisan ayından bu yana ihracat miktarındaki gerileme 100 bin ton ihracat hedefinde sapmalara sebep oldu. Bir önceki sezon 66 bin 718 ton ihracata karşılık, 398 milyon dolar. İhracat gelirimizde yaklaşık 20 milyon dolara yakın gerileme söz konusu." diye konuştu.

Özcan, Türkiye'nin kuru meyve ihracatından yaklaşık 2 milyar dolar gelir elde ettiğini, bunun yaklaşık yüzde 25'ini kayısı ihracatının oluşturduğunu kaydetti.

Özcan, Türkiye'nin kuru meyve ihracatından yaklaşık 2 milyar dolar gelir elde ettiğini, bunun yaklaşık yüzde 25'ini kayısı ihracatının oluşturduğunu kaydetti.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026