
Adadaki müzeleri gezen Mine Eren, “Beklediğimden çok daha güzel. Rehberimiz de sağ olsun çok güzel anlatıyor. Ben en çok Adnan Menderes’in yargılandığı, mahkeme salonuna girdiğimde ve videoyu izlediğime kendimi çok kötü hissettim. O günlere geri döndüm. Ben öğretmenim aynı zamanda. Bence bütün öğrenciler, gençler buraya gelip mutlaka görmeli. Derslerde anlattığımız gibi değil. Mutlaka bütün öğretmenlerin dersi burada anlatmaları, o günlere geri dönüp neler yaşanmış görmeleri gerekir diye düşünüyorum.” dedi.
09:48, 16/08/2021, PazartesiG: Güncelleme: 09:52, 16/08/2021, Pazartesi
Demokrasi ve Özgürlükler Adası yeni haliyle ziyarete açıldı: Vatandaşlar akın akın gidiyor
Demokrasi ve Özgürlükler Adası vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Adayı ziyarete gelen vatandaşlar rehberler eşliğinde müzeleri, açık hava eserlerini ve kütüphaneyi gezerek tarihi dokuyu yakından hissetti. Adayı ziyarete gelen Esra Özdemir isimli vatandaş “Herhalde adaya ilk ziyaretleri biz gerçekleştirdik. Çok beğendim, gerçekten çok etkilendim. Özellikle Adnan Menderes'in yargılandığı odaya girdiğim zaman tabiri caizse tüylerim diken diken oldu. Gözlerim doldu. Herkesin buraya gelmesi gerekiyor" dedi.
Geçtiğimiz gün ziyarete açılan Demokrasi ve Özgürlükler Adası vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Toplumsal hafıza açısından son derece önemli bir açık hava müzesi haline getirilen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun hatıraları yaşatılırken Yassıada’nın tarihine de ışık tutuluyor. Adayı ziyaret eden vatandaşlar rehberler eşliğinde müzeleri, tarihi ve tescilli yapıları, kütüphane ve açık hava sanat eserlerini gezerek tarihi dokuyu bir kez daha hissetti. Ziyaretçilerinden büyük beğeni toplayan Demokrasi ve Özgürlükler Adası, havadan da görüntülendi.

Adayı ziyarete gelen Esra Özdemir, “Herhalde adaya ilk ziyaretleri biz gerçekleştirdik. Çok beğendim, gerçekten çok etkilendim. Özellikle Adnan Menderes’in yargılandığı odaya girdiğim zaman tabiri caizse tüylerim diken diken oldu. Gözlerim doldu. Herkesin buraya gelmesini istiyorum. Mutlaka gelip görün. Tarihimizi canlandırdığımız yerler. Çocuklarımıza da örnek olacağını düşünüyorum. Onların da gelip görmesini istiyorum.” dedi.

Haftanın 6 günü Kadıköy’den sefer yapılacak
Ziyaretçiler Kadıköy İDO İskelesi’nden kalkan vapurlarla pazartesi hariç haftanın 6 günü Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nı ziyaret edebilecek.




Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.