Yüksek gerilim hattı dehşeti: Dört çocuk babası ölümden döndü, 'Bana tehlikeyi söylemediler'

19:33, 10/06/2026, Çarşamba
DHA
Yüksek gerilim hattı dehşeti: Dört çocuk babası ölümden döndü, 'Bana tehlikeyi söylemediler'

Iğdır'da çalıştığı inşaatta yüksek gerilim hattından ark yapan elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan 4 çocuk babası Ali Zeynel Erhan(44), 42 gündür Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde tedavi görüyor. Üç gün komada kalan Erhan’ın sağ kolundaki 3’üncü derece yanıklar için deri nakli yapıldı.

MAKARANIN İPİ İÇİN BALKONA ÇIKTI


Iğdır’da bir inşaatta alçı ustası olarak çalışan Ali Zeynel Erhan, arkadaşlarının üst katlara malzeme çektikleri makaranın ipinin düşmesi üzerine yardımcı olmak istedi. İddiaya göre 4’üncü kattan 3’üncü kata inen Erhan, elindeki 2,5 metre uzunluğundaki metal mastarla balkona çıktı. 

MAKARANIN İPİ İÇİN BALKONA ÇIKTIIğdır’da bir inşaatta alçı ustası olarak çalışan Ali Zeynel Erhan, arkadaşlarının üst katlara malzeme çektikleri makaranın ipinin düşmesi üzerine yardımcı olmak istedi. İddiaya göre 4’üncü kattan 3’üncü kata inen Erhan, elindeki 2,5 metre uzunluğundaki metal mastarla balkona çıktı. 

Bu sırada, binaya yaklaşık 2,5 metre uzaklıktaki yüksek gerilim hattından ark yapan elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan Erhan, çalışma arkadaşları tarafından binadan indirildi. İlk müdahalesinin ardından ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Erhan, daha sonra Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Bu sırada, binaya yaklaşık 2,5 metre uzaklıktaki yüksek gerilim hattından ark yapan elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan Erhan, çalışma arkadaşları tarafından binadan indirildi. İlk müdahalesinin ardından ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Erhan, daha sonra Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

'ÜÇ GÜN SONRA GÖZÜMÜ ERZURUM’DA AÇTIM'


Erzurum’da üç gün yoğun bakım ünitesinde komada kalan Erhan, “Balkona çıktığımda dışarıda yüksek gerilim elektrik hattı vardı. Aramızdaki mesafe 2-2,5 metre civarındaydı. Balkon mermerine yaklaştıktan sonra çarpıldım. Üç gün sonra gözümü Erzurum Şehir Hastanesi’nde açtım. O zaman hafızam komple gitmişti. Bana ne olduğunu bile bilmiyordum. Arkadaşlarım beni aşağıya indirip üstüme toprak atmışlar. Daha sonra ambulansla önce Iğdır Devlet Hastanesi’ne, oradan da Erzurum’a sevk etmişler" dedi.

'ÜÇ GÜN SONRA GÖZÜMÜ ERZURUM’DA AÇTIM'Erzurum’da üç gün yoğun bakım ünitesinde komada kalan Erhan, “Balkona çıktığımda dışarıda yüksek gerilim elektrik hattı vardı. Aramızdaki mesafe 2-2,5 metre civarındaydı. Balkon mermerine yaklaştıktan sonra çarpıldım. Üç gün sonra gözümü Erzurum Şehir Hastanesi’nde açtım. O zaman hafızam komple gitmişti. Bana ne olduğunu bile bilmiyordum. Arkadaşlarım beni aşağıya indirip üstüme toprak atmışlar. Daha sonra ambulansla önce Iğdır Devlet Hastanesi’ne, oradan da Erzurum’a sevk etmişler" dedi.

'KALÇAMDAN ALINAN DERİ KOLUMA NAKLEDİLDİ'


Vücudunun birçok bölgesinde yanık oluştuğunu belirten Erhan, “Sağ kolum komple yanmıştı. Sağ ve sol kolumun altı, kasığıma kadar yanmıştı. Göğsüm ve yüzüm de yanmıştı. Tedavim hala devam ediyor. Kalçamdan deri aldılar, koluma naklettiler” diye konuştu.

'KALÇAMDAN ALINAN DERİ KOLUMA NAKLEDİLDİ'Vücudunun birçok bölgesinde yanık oluştuğunu belirten Erhan, “Sağ kolum komple yanmıştı. Sağ ve sol kolumun altı, kasığıma kadar yanmıştı. Göğsüm ve yüzüm de yanmıştı. Tedavim hala devam ediyor. Kalçamdan deri aldılar, koluma naklettiler” diye konuştu.

“İŞ GÜVENLİĞİ YOKTU”


İş güvenliği konusunda gerekli uyarıların yapılmadığını öne süren Erhan, “İnşaatta elektrik akımı tehlikesi olduğunu bize söylemediler. Burada yüksek gerilim var, dikkatli olun demediler. İş güvenliği yoktu” dedi.


“ÇOCUKLARIMA SÖYLEYEMİYORUM”


Yaşadığı olayın psikolojik etkilerini halen üzerinden atamadığını anlatan Erhan, “Bu olaydan dolayı çocuklarıma söyleyemiyorum. Çünkü hala etkisi altındayım. Sadece büyük kızım biliyor, diğerleri bilmiyor” ifadelerini kullandı.

“İŞ GÜVENLİĞİ YOKTU”İş güvenliği konusunda gerekli uyarıların yapılmadığını öne süren Erhan, “İnşaatta elektrik akımı tehlikesi olduğunu bize söylemediler. Burada yüksek gerilim var, dikkatli olun demediler. İş güvenliği yoktu” dedi.“ÇOCUKLARIMA SÖYLEYEMİYORUM”Yaşadığı olayın psikolojik etkilerini halen üzerinden atamadığını anlatan Erhan, “Bu olaydan dolayı çocuklarıma söyleyemiyorum. Çünkü hala etkisi altındayım. Sadece büyük kızım biliyor, diğerleri bilmiyor” ifadelerini kullandı.

TABURCU EDİLECEK


Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi hekimlerinden Dr. Emre Nohutçu, Ali Zeynel Erhan’ı 12 Haziran Cuma günü taburcu etmeyi planladıklarını söyledi.

TABURCU EDİLECEKErzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi hekimlerinden Dr. Emre Nohutçu, Ali Zeynel Erhan’ı 12 Haziran Cuma günü taburcu etmeyi planladıklarını söyledi.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026