
İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerine iş deneyimi kazandırmayı ve maddi destek sağlamayı amaçlayan bir girişimdir. Programa 6 gün içinde 242.391 öğrenci başvuruda bulunmuştur. Katılımcılara 5 gün süreyle katılımda 5.415 TL, 14 gün süreyle katılımda ise 15.162 TL destek sağlanacak. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde 1100 öğrenci İŞKUR Gençlik Programı’ndan yararlanacak. Başvurular 24 Şubat’ta başlayacak. Peki Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İŞKUR Gençlik Programı başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? İşte detaylar.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile İŞKUR arasında imzalanan protokolle noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek 1100 öğrenci, kampüs sınırları içindeki idari ve akademik birimlerde, araştırma merkezlerinde ve laboratuvarlarda istihdam edilerek gelecekteki iş hayatına hazırlanacak.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İŞKUR Gençlik Programı başvuruları başladı mı, ne zaman başvurular alınacak?
Protokol kapsamında 24-28 Şubat'ta yapılacak başvurular sonucunda noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek öğrenciler, 10 Mart'tan itibaren çalışma hayatına adım atacak.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İŞKUR Gençlik Programı ile kampüs içinde istihdam edilecek üniversite öğrencilerinin, iş hayatına daha hızlı adaptasyon sağlayacağını söyledi.

Kızıltoprak, uygulamaya konulacak sistemin, öğrenciler için bir fırsat olduğunu belirterek, programın öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.
İŞKUR Gençlik Programı'nın, üniversite öğrencilerinin mesleki donanımlarını artırmayı, iş hayatına adaptasyonlarını hızlandırmayı ve istihdam edilebilirliklerini güçlendirmeyi amaçlayan vizyoner bir istihdam modeli olarak öne çıktığını vurgulayan Kızıltoprak, "Devlet üniversiteleriyle işbirliği içinde yürütülen bu program, teorik bilgiyi pratikle buluşturan, eğitim ve iş hayatı arasında köprü kuran bir sistem olarak tasarlandı." dedi.

Programın eğitim ve iş deneyimini birleştiren bir model olduğuna değinen Kızıltoprak, şöyle konuştu:
"Bu programın en büyük artılarından biri eğitim ve iş deneyimini birleştiren bir model olmasıdır. Haftanın 3 günü, günde 7,5 saat çalışma imkanı sunan bu sistem, gençlerimize hem akademik başarılarını sürdürebilmeleri hem de mesleki yetkinlik kazanmaları için ideal bir denge sunuyor. Üstelik aylık yaklaşık 13 bin lira gibi önemli bir gelir elde etmelerine olanak tanıyan bu program, öğrencilerimizin ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlayarak onların geleceğe daha güvenle bakmalarına destek oluyor."