Takvimler 24 Ağustos 1995'i gösterirken, Rolling Stones'un Windows 95 ile tanıştığımız 'başlat' menüsüne atfen özel olarak hazırladığı 'Start Me Up' adlı şarkısıyla katıldığı şölenimsi tanıtımla birlikte hayatlarımıza giren Windows 95'ten, geçtiğimiz haftalarda yayımlanan Windows 10'a kadar geçen 20 yıllık sürede Windows, dünya işletim sistemi pazarının %90'ından fazlasına hakim olurken, Microsoft da bu sayede uzun yıllar boyunca dünyanın en değerli yazılım firması unvanının sahibi oldu.
16:29, 24/08/2015, PazartesiG: Güncelleme: 16:30, 24/08/2015, Pazartesi
Mutlu yıllar: Windows 95, 20 yaşında!
Windows'un ilk 'organik' atası olan Windows 95, bugün 20. yaşını kutluyor.
Her ne kadar ilk Windows sürümü 1985 yılında çıkmış olsa da, bugün kullandığımız Windows 10'un ilk 'organik' atası Windows 1.0'dan tam 10 yıl sonra pazara sürülen Windows 95 idi.
Bugün kullandığımız anlamda 'masaüstü' ilk kez Windows 95 ile çıktı karşımıza. Keza
Windows 95'ten önce farelerimizde 'sağ tıklayınca' hiçbir şey olmuyordu.
Windows 8'in tutulmamasının bir numaralı müsebbibi olan 'Başlat Menüsü' de Windows 95 ile geldi. Ki Windows 10 ile birlikte Microsoft geri adım atmak zorunda kaldı.
Bu arada tamamen 32-bit olarak tasarlanan ilk Windows yine kendisi idi.
'Tak-çalıştır' özelliği de yine Windows 95'in hayatımıza kattıklarından...
Keza Windows 95'in sonraki ana sürüm güncelemelerinde de entegre Internet Explorer, USB bağlantısı, FAT 32 dosya sistemi ve DMA desteği ile tanıştık.
Yine temalarla, ekran koruyucularla, oyunlarla ve yüksek çözünürlüklü simgelerle tanışmamız da Windows 95 ile oldu.
İşte çiçeği burnunda Windows ile kadim DOS işletim sistemlerini tam olarak birleştirildiği ilk işletim sistemi olan Windows 95 bugün 20 yaşını doldurdu.
... tabii pek çok şey değişse de, bazıları hiç değişmez! :)

