|

12 Kasım 2018 Pazartesi gün sonu haberleri

İsrail işgal güçleri, Gazze'ye hava saldırısı başlattı. Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz bin Selman, Riyad'da kulisleri hareketlendiren bir toplantı gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı, SMA hastaları için ilaç teminine başladı. 12 Kasım 2018 Pazartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:45 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:59 - 12/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
12 Kasım 2018 Pazartesi gün sonu haberleri
12 Kasım 2018 Pazartesi gün sonu haberleri

İsrail Gazze'ye hava saldırı başlattı

İsrail işgal ordusu, Gazze'den atılan roketlerden birinin bir otobüse isabet etmesinin ardından Gazze Şeridi'ne hava saldırısı başlattığını duyurdu. Gazze'den atılan roketlerden 5 İsrailli yaralandı. Ayrıca İsrail'in hava saldırılarında 3 Filistinli de şehit oldu.

Bu kez kesin ihraç

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözlerinin ardından kesin ihraç talebiyle ikinci kez disiplin kuruluna sevk edildi. Partisinin Grup Yönetim Kurulunca geçen hafta Grup Disiplin Kuruluna sevk edilen Yılmaz, bu karar üzerine basın toplantısı düzenlemiş ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile partisine yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

PKK, ruh ikizi DEAŞ'ın taktiğini kullanıyor

10 Kasım törenlerini kana bulamak isteyen terör örgütü PKK'nın, Şırnak'taki 10 ayrı saldırı girişimi akıllara DEAŞ'ı getirdi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Model uçaklara patlayıcı yüklemek PKK'nın DEAŞ terör örgütünden kopya ettiği bir strateji. PKK bu eylemleri gerçekleştirirken sadece eli kanlı teröristlerini değil, sivil milis-sempatizanları ve şehir yapılanmasını kullanıyor. PKK ruh ikizi DEAŞ'ın taktiğini kullanıyor" dedi.

Haksız fiyata anında müdahale

Fahiş fiyat artışlarına ilişkin Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezine, Bakanlığa, CİMER ve AKİM'e çok sayıda başvuru gelmesi üzerine Ticaret Bakanlığı mobil şikayet sistemini devreye aldı. Ücretsiz indirilebilen uygulama ile fahiş fiyat artışı olan ürünler bakanlığa direk bildirilebilecek. Bakanlığın 81 ilde yaptığı denetimlerde 6 bin 446 üründe haksız fiyat artışı tespit edilmişti.

AK Parti'de başvuru süresi uzatıldı

AK Parti'de bugün sona erecek 2019 Mahalli İdareler Seçimleri belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları, 16 Kasım Cuma 17.00’ye kadar uzatıldı.

MİT tırları ihanetinde düğüm Kılıçdaroğlu'nda çözülecek

MİT tırları davasında tutukluluğunun devamına karar verilen CHP'nin eski Milletvekili Eren Erdem'in mahkemede anlattıkları ve diğer tanıkların tutanaklara giren cümleleri, MİT tırları davasında yeni bir döneme kapı aralayabilir. Davaya konu görüntüleri Adana'ya gidip aldığını kabul eden Erdem, CHP tarafından finanse edilen Orta Sayfa isimli haber sitesine ilişkin detayları ve o dönemde Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğunu anlattı. Erdem'in anlattıkları, Kılıçdaroğlu'nun MİT tırları davasına ilişkin görüntüleri herkesten önce izlediği ve görüntülerin servis edilme sürecini bildiğini ortaya koyuyor.


Bakan Akar: Hakkari'deki patlamada kesinlikle dış etki söz konusu değildir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Hakkari'de Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki kaza sonrası çıkan patlamada yaralanan askerler ile terörle mücadele harekatında yaralanan asker ve polisleri ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı Akar, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada "Bu kazada kesinlikle hiçbir dış etki söz konusu değildi. Namlu gerisinde oluşan yüksek basınçtan kaynaklanan alevin, patlamaları tetiklediğini ilk bulgu olarak söyleyebilirim." dedi.


Riyad kulislerini hareketlendiren toplantı

Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz bin Selman, Riyad'da kulisleri hareketlendiren bir toplantı gerçekleştirdi.

Kral Selman, Kaşıkçı cinayeti sonrası adı veliaht prenslik için geçen Miteb bin Abdullah'ı kabul etti.

Kraliyet Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantının kapsamına ilişkin Suudi yetkililerden açıklama yapılmadı.


Sağlık Bakanlığı 'SMA' hastaları için ilaç temine başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalarının ilaç teminine ilişkin, "SMA tip 2 ve tip 3 için de bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz. Bakanlığımız, hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil alternatif yollarla ilaç temini için süreci başlatmıştır" bilgisini paylaştı.


FETÖ soruşturmasında 63 muvazzaf asker tutuklandı

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 87 askerden 63'ü tutuklandı.


ABD teröristleri değil Türkiye'yi izliyor

Bir yandan PKK elebaşıları için 12 milyon dolar ödül koyup, diğer tarafta Haseke'de 5 bin teröristi eğitip bir de 'mezuniyet belgesi' veren ABD'nin Suriye'deki askeri üsleri DEAŞ ya da başka bir terör örgütünü değil Türkiye'yi izliyor. Öyle ki, Suriye'de yer alan ABD üslerinin büyük çoğunluğu Türkiye sınırı boyunca uzanıyor. Bölgedeki 22 ABD üssünün yarısından fazlası Türkiye sınırının hemen yanında yer alıyor.


Cumhurbaşkanlığından Fransız bakana Kaşıkçı yanıtı: Kabul edilemez

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ifadelerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Altun, "Fransa Dışişleri Bakanı'nın, Cumhurbaşkanımızı 'siyasi oyunlar oynamakla' itham etmesi kabul edilemez" dedi.


Mustafa Cengiz: İstifalarını bekliyorum

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, olaylı Fenerbahçe derbisi sonrası sarı-kırmızılı takıma verilen cezalarla ilgili TFF'ye tepki gösterdi.

Cengiz, "TFF Hukuk Kurulu çifte standart yapıyor. Hukuk kurulunun istifasını ya da yenilenmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı. Cengiz derbinin hakemi Fırat Aydınus için ise, "Ben onun yerinde olsam Galatasaray maçlarında ne hakem olurum, ne VAR hakemi olurum, tavsiye etmiyorum" çıkışında bulundu.



#Yeni Şafak
#Gün Sonu
#Haber
5 yıl önce