|

Mustafa Cengiz: İstifalarını bekliyorum

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, olaylı Fenerbahçe derbisi sonrası sarı-kırmızılı takıma verilen cezalarla ilgili TFF'ye tepki gösterdi. Cengiz, "TFF Hukuk Kurulu çifte standart yapıyor. Hukuk kurulunun istifasını ya da yenilenmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı. Cengiz derbinin hakemi Fırat Aydınus için ise, "Ben onun yerinde olsam Galatasaray maçlarında ne hakem olurum, ne VAR hakemi olurum, tavsiye etmiyorum" çıkışında bulundu.

Yeni Şafak
16:00 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:20 - 12/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sarı-kırmızılı kulübün 37. başkanı Mustafa Cengiz.
Sarı-kırmızılı kulübün 37. başkanı Mustafa Cengiz.

Türk Telekom Stadı'nda kulübün gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Cengiz'in açıklamalardan öne çıkanlar şöyle;

"Fenerbahçe ile ilgili kötü beyanda bulunmadık"
  • "Biz 100 yılı aşkın bir kültürü, bir camiayı temsil ediyoruz. Önce fair-play'in tarafındayız. Tüm rakiplerimiz bizim kardeşimiz ve en önemlisi ulusal değerlerimiz. Kayserisporumuz, Trabzonsporumuz, Beşiktaşımız, Fenerbahçemiz... Hepsine saygı duyarız. Dünyanın en büyük derbilerinden olan, değerli rakibimizle yaptığımız müsabakanın sonunda, hiç istemediğimiz olaylar çıktı ve bunun sonucunda verilen cezalarla ortaya çıkan durum... Bu bizi mutlu etmiyor. Ben rakibimizi de mutlu etmediğini biliyorum. Özellikle değerli rakibimiz için şunu söylemek istiyorum; 'Tüm beyanlarımızda, beni tanımayanların yanlış değerlendirme yaptığını gördük. Biz sevgili rakibimiz için asla bir beyanda bulunmadık. Kadıköy'de oynadığımız maç öncesinde 'Rakibe saygı, kendimize saygı' başlıklı bir yazı yayınladık. En insani şekilde seyir olanağı sağlayacağımızın sözünü verdik. Fenerbahçe maçında da Fenerbahçe seyircisine, yönetimine yönelik kötü bir beyanda bulunmadık."

"Biz bazen acıyı kalbimize gömüyoruz"

  • "Maç içerisinde acısını paylaşıyoruz bir cenaze oldu, seyirci 60. dakikada stattan ayrıldı. Biz de o an öğrendik olayı değerli rakibimizin sayın başkanıyla birlikte. Üzüldük tabii ki. Çok iyi ağırladık onların da bize karşı tavırları çok iyiydi ama şunu unutmasınlar; Erzurum maçında bizim de cenazemiz oldu. Biz bazen acıyı kalbimize gömüyoruz."
Açıklamam yanlış değerlendirildi
  • "Fenerbahçe camiasının acısını da yürekten paylaşıyorum. Konuşmalarımdan birisi çok yanlış değerlendirildi. 'Öfke ve kininizi saklı tutun' cümlesi çok yanlış anlaşıldı. Bunu bir kavgaya, rövanşa çevirmeyin diye söyledim."

"Hakem müdahale etmiyorsa da VAR etmeliydi"
  • "Cenaze olayı acısı hariç derbide çok güzel ortam vardı, hiç tatsızlık yoktu. Nedense iki oyuncunun, bir tanesi bizden, yaptığı yanlış davranışlara hakem müdahale etmedi. Hakemin buna müdahale etmesini isterdik. Hakem etmiyorsa da VAR etmeliydi. 72 milyon bu maçı izledi. Çok hassas davranılmalıydı. Schalke maçında yine aynı itişme oldu ama hakem anında müdahale etti. Belki hakemin basireti bağlandı, bilemem ama bu olayların patlama noktasında hakemin zamanında müdahale etmemesini görüyoruz."


"Olaylarda rakibimizden sadece 2 oyuncu mu vardı?"
  • "Maalesef bizim 13 kişimiz PFDK'ya sevk edildi, 2 de Fenerbahçe'den sevk edildi. 13 de onlardan sevk edilsin demiyorum, tersi de olsa aynısını söylerdim. Ben bundan rahatsız oldum. Sadece rakibimizden 2 oyuncu mu vardı? Yapmayın."
"İstifalarını ya da yenilenmelerini istiyoruz"
  • "Bu çifte standardı TFF hukuk kurulu yapıyor. Sevkleri onlar hazırlıyor çünkü. Hukuk kurulunun istifasını ya da yenilenmesini bekliyorum."

"VAR hakemi uyardı da hakem mi uymadı?"

  • "Bu sezon epey haksızlık yapıldığını görüyorum. Aynı federasyonla şampiyon olduk, aynı federasyonlarla Türkiye'nin en fazla şampiyonluk yaşayan takımıyız. Şunu sormak istiyorum: Maç 2-2 iken Serdar Aziz'e yapılan, bana göre penaltıya VAR ne tepki gösterdi?

    İleri teknoloji kullanılıyor ama oraya oturan yine bir insan. VAR hakemleri, orta hakemi uyardı mı? Hakemi uyardı da hakem mi uymadı? Biz bunu merak ediyoruz. Hukuk kurulunun istifasını istiyorsak, kamuoyu vicdanının tatmini için verilerin yayınlanmasını istiyoruz."

"Maçın berabere bitmesini istiyorlar"
  • "Hakemlerimizin en mutlu olduğu maçlar, berabere biten maçlar. Neredeyse beraberliğe gelen maçın hemen bitmesini istiyorlar. Hakemlerimizin suçu yok, onlara verilen eğitimin suçu var. Bu müthiş yanlış bilinçaltı hakemleri sevke götürüyor. Bir takım sarı kart yediğinde öbür takım korkmaya başlıyor. Kırmızı gösterildiğinde öbür takıma da ilk fırsatta kırmızı çıkıyor. Keza penaltılarda da."


"Hocamızın fiziki müdahalesi yok"
  • "Hocamıza 7 maç, Donk'a 6 maç ceza verildi. Fiziki hiçbir müdahalesi yok hocamızın. Sahada tam tersine ayırmaya çalışıyor, serzenişi var. Serzeniş sert ama ceza cürüme eşit değil, çok daha fazla.

    Kamuoyu vicdanında, özellikle de Galatasaray camiasında büyük yara açmıştır. Camia her zaman takiptedir, kenetlenmiştir, kenetlenmeye devam edecektir. Galatasaray inşallah tarihte her zaman hak ettiği gibi en değerli yeri alacaktır."




#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
#Fenerbahçe
5 yıl önce