|

15 günlük kızını geçen hafta gördü

Zeytin Dalı'nda şehit düşen Teğmen Ahmet Aktepe ile Uzman Onbaşı Şahin Kaya’yı son yolculuğa binlerce kişi uğurladı. İdlib’de şehit olan DSİ çalışanı Mahmut Pakyürek de Adana’da toprağa verildi. Kaya’nın geçen hafta 15 günlük kızını görmek için izne çıktığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:07 - 7/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Erzurum’da toprağa verilen Şehit Teğmen Aktepe’nin 3 yaşındaki, Nevşehirli Şehit Uzman Onbaşı Kaya’nın da 15 günlük kızı yetim kaldı.
Erzurum’da toprağa verilen Şehit Teğmen Aktepe’nin 3 yaşındaki, Nevşehirli Şehit Uzman Onbaşı Kaya’nın da 15 günlük kızı yetim kaldı.

Türkiye şehitlerine ağlıyor. Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Teğmen Ahmet Aktepe memleketi Erzurum’da, Uzman Onbaşı Şahin Kaya Nevşehir’de, İdlib’teki saldırıda ağır yaralanıp hastanede şehit olan DSİ çalışanı Mahmut Pakyürek de Adana’da son yolculuklarına uğurlandı. Sık sık tekbirlerin getirildiği törenlere katılan binlerce kişi teröre lanet etti.


ŞEHİT AKTEPE’NİN 3 YAŞINDA KIZI VARDI

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Teğmen Ahmet Aktepe (32) Erzurum’da toprağa verildi. Kent merkezindeki Narmanlı Camii’nde ikinde vakti düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döken ailesi büyük üzüntü yaşadı. Kılınan cenaze namazının ardından Aktepe’nin naaşı, doğum yeri olan Tortum’da toprağa verildi. Ailesinin tek erkek çocuğu olan şehidin, evli ve 3 yaşında bir kızı olduğu öğrenildi. Cenazeye katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da acılı aileyi bir an olsun yalnız bırakmadı.


15 GÜNLÜK BEBEĞİ YETİM KALDI

Şehit Uzman Onbaşı Şahin Kaya da memleketi Nevşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Kaya için Gülşehir Kurşunlu Camii’nde tören düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Gülşehir Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Afra ismini verdikleri 15 günlük kızını görmek için geçen hafta izin alıp kente gelen şehidin, hafta sonu da yeniden birliğine döndüğü öğrenildi. Eşi Rabia Kaya şehidin tabutuna sarılıp, “Yavrumuzu bana emanet edip gitmiştin, bunun için mi söylemiştin” diye gözyaşı döktü. Törene katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da acılı aileyi teselli etti.


BOMBALI SALDIRIDA YARALANMIŞTI

İdlib’in kuzeyinde hareket halindeki konvoya bombalı araçla yapılan saldırıda ağır yaralanıp tedavi gördüğü hastanede şehit olan DSİ 6. Bölge Müdürlüğü çalışanı Mahmut Pakyürek (57) Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. Kılınan cenaze namazı sonrası Pakyürek’in naaşı İmamoğlu ilçesine bağlı Koyunevi Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi. Evli ve 4 çocuk babası Pakyürek’in cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katılarak acılı aileye taziyelerini iletti. Şehidin kuzeni üzüntüden bayılırken, şehidin oğlu İsmail Pakyürek’in ise polis olduğu öğrenildi.

  • Vatan için canını verdi
  • Şehit Uzman Onbaşı Şahin Kaya’nın sosyal medyadaki paylaşımı yürekleri burktu. Mesaj, adeta şehit olacağının haberini verir gibiydi: “Kaderin üstünde bir kader vardır. Oyunları bozan her şeyden büyük olan Allah vardır. Sen minareleri ezansız bırakma Ya Rabbim. Bu vatan bu millete canım feda olsun.”
#Afrin
#TSK
#Şehit
#Mehmetçik
6 yıl önce