|

15 Temmuz şehidimiz Mustafa Cambaz'ı kabri başında dualarla andık

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında, cuntacılar tarafından Çengelköy'de vurularak şehit edilen Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz mezarı başında anıldı. Cambaz'ın Çengelköy'deki kabri başında Kuran'ı Kerim okundu ve dualar edildi.

13:30 - 14/07/2023 Cuma
Güncelleme: 15:42 - 14/07/2023 Cuma
Yeni Şafak
Şehit Mustafa Cambaz mezarı başında dualarla yad edildi.
Şehit Mustafa Cambaz mezarı başında dualarla yad edildi.

Anadolu'da bulunan tarihi camileri fotoğraflayan, Türkiye aşığı, İstanbul sevdalısı Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz 15 Temmuz hain darbe girişiminde çok sevdiği ve ikamet ettiği Üsküdar'ın Çengelköy semtinde darbeciler tarafından şehit edildi.

Mezarı başında dualarla anıldı

Yedi yıl önce şehit olan Cambaz'ı Yeni Şafak ailesi bugün kabri başında dualarla andı.

Anma programına Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, Albayrak Medya Dijital Yayınlar Genel Müdürü Ömer Karaca, Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik, Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Mustafa Kahraman, Yeni Şafak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fatma Parlar, Yeni Şafak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İdris Saruhan, Yeni Şafak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yılmaz Yıldız, Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri ve çalışma arkadaşları katıldı.

Şehadetinden sonra Türk vatandaşlığına alındı

Yunanistan'ın yıldırıcı politikalarından kaçarak gençlik yıllarında geldiği İstanbul'da yaşamını devam ettiren Cambaz, Anadolu da bulunan binlerce camiyi fotoğrafladı ve Anadolu'yu karış karış gezdi. Çok sevdiği ülkesine hizmet ederken bir vatandaşlığı bile olmayan Şehit Mustafa Cambaz ancak şehit olduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alındı.







#Mustafa Cambaz
#15 Temmuz
#şehit
#çengelköy
10 ay önce