|

ÖSYM güncel YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu yayımladı

Üniversite adaylarını merakla beklediği YKS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. YKS sonuçlarını öğrenen öğrencilerin beklediği bir haber daha geldi. 2020 YKS tercihleri bugün başladı. YKS tercihlerini adayları 14 Ağustos'a kadar yapabilecek. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun yayınlandığını duyurmuştu. Haberimizde Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ve YÖK Atlas tercih robotuna ulaşabilirsiniz.

10:00 - 6/08/2020 Perşembe
Güncelleme: 10:10 - 6/08/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Üniversite adaylarını merakla beklediği YKS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bugün de YKS tercihleri başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yaptığı
açıklamasında Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun yayınlandığını duyurmuştu.
ÖSYM, 21 Temmuz'da 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu, adaylara ön bilgi vermek amacıyla internet sitesinde yayımlamıştı. Güncel kılavuza ise "
" internet adresinden ulaşılabilecek.


YKS tercih işlemleri ne zaman nasıl yapılır?

Buna göre, 2020-YKS tercih işlemleri, bugün başladı. Adaylar tercihlerini, 6-14 Ağustos'ta, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin "
" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak. Tercih işlemleri, 14 Ağustos saat 23.59'da sona erecek.

Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekiyor. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiç kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. T.C kimlik numarası ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkalarıyla paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden aday sorumlu olacak.


#ÖSYM
#YKS
4 yıl önce
default-profile-img