23 Nisan'da makam yerine vatman koltuğu

04:00, 26/04/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
23 Nisan'da makam yerine vatman koltuğu
Hayal ettİ, 6 yaşında dünyanın en genç vatmanı oldu.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda tüm makamlar sembolik olarak çocuklara kalırken, en büyük hayali tren sürmek olan Bursalı 6 yaşındaki İsmail Akyıldız, vatman koltuğuna oturup, metroyu sürdü. Sembolik olarak Tren Sürücüsü Sertifikası alan küçük İsmail, böylelikle dünyanın en genç vatmanı oldu.

Bursa’nın Gürsu ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki İsmail Akyıldız’ın ilgi odağında her zaman trenler oldu. Yaşıtları gibi top ve oyuncak arabalarla oynamak yerine, annesine aldırdığı oyuncak treni odasına kurdurup, saatlerce onunla oynayan İsmail, bununla yetinmeyip neredeyse her gün annesiyle birlikte metro istasyonuna gidip, metroları izlemeye başladı. Sık sık metroyla yolculuk yapıp, vatmanın oturduğu ilk kabine binen İsmail, yolculuk boyunca bir an olsun gözlerini vatmandan ayırmıyor. Büyüyünce vatman olmak isteyen İsmail’in bu arzusunu bir an önce gidermek isteyen anne Saadet Akyıldız da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 153 Çağrı Merkezi’ne bir mail atarak, oğlunun bu hayalini anlattı ve 23 Nisan’ı fırsat bilerek, oğlunun bir kez bile olsa vatman koltuğuna oturtulmasını istedi.

O ARTIK BİR VATMAN

Anne Saadet Akyıldız’ın mailini değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı,

küçük İsmail’in hayalini gerçekleştirmek için adeta seferber oldu. Metronun işletmeciliğini yapan Burulaş’la temasa geçilip, test pistinde İsmail için bir vagon hazırlatıldı ve küçük çocuk annesi ile birlikte Burulaş’a davet edildi. Tren süreceğini öğrenince sevinçten çılgına dönen küçük İsmail, gerçek bir vatman gibi gömleğini giydi, kravatını taktı ve büyük bir heyecanla trenin yanına geldi. Vatmandan trenin nasıl hareket ettirileceğini öğrenen küçük İsmail, “Sayın yolcularımız ilk trenimiz kalkıyor” anonsuyla test pistinde metroyu sürdü.

AĞLAYACAĞIM ŞİMDİ

Bu arada Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar da küçük İsmail’in bu günü hiç unutmaması için ona Tren Sürücüsü Sertifikası verdi. Ayrıca kendisine bir oyuncak tren hediye edilen İsmail Akyıldız, “Çok heyecanlıydım. O kadar heveslenmiştim ki hayallerim gerçek oldu. Hep bunu istemişimdir. Ağlayacağım şimdi. Çok mutluyum” dedi.




Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026