|

4 milyon kişiye üniversiteye dönüş yolu: En kapsamlı af olacak

Hükümet, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde, eğitim- öğretim hakkı sona eren öğrencilerin, eğitim-öğretim haklarına tekrar geri dönebilmeleri imkânını getiren af çalışmasını başlattı. Çalışmanın yürürlüğe girmesi durumunda 4 milyon 253 bin 814 öğrenci aftan yararlanabilecek. YÖK Başkanı Erol Özvar, “Eğitim-öğretim düzeyini dikkate alarak bir çalışma yapılacaktır” derken ÖGESEN Başkanı Dr. Vahdet Özkoçak, “Bu af cumhuriyet tarihindeki en kapsamlı af olacak” dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 15/05/2022 Pazar
Güncelleme: 11:11 - 15/05/2022 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Eğitim hayatları çeşitli nedenlerle kesintiye uğramış üniversite öğrencileri için lisans ve yüksek lisans düzeyinde öğrenci affı çalışması başlatıldı. Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) verdiği bilgiye göre, 41 farklı durumdan okulla ilişiği kesilen ve şu an pasif durumda olan 4 milyon 253 bin 814 öğrenci bulunuyor.


EĞİTİM ÖĞRETİM DÜZEYİ DİKKATE ALINACAK

  • YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Yeni Şafak’a yaptığı değerlendirmede, "Yapacağımız çalışma elbette ki yüksek öğretimin gelecekte alacağı istikametle, üniversitelerimizin eğitim-öğretim meşgalesiyle çok yakından alakalıdır diye düşünüyorum. Öğrencilerin üretkenliğini, öğretim elemanlarının gayretlerini ve üniversitelerin bu konudaki içinde bulunduğu eğitim-öğretim düzeyini dikkate alarak bir çalışma yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

TEMMUZDA UYGULANACAK

Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Başkanı Dr. Vahdet Özkoçak da “Bu af cumhuriyet tarihinin en kapsamlı affı. Yasal süreyi aşan, maddi durum, sağlık sorunları gibi çeşitli sebeplerden ilişiği kesilen lisans ve lisansüstü öğrencilerin eğitime tekrar başlaması için atılmış bir adım. Temmuz ayında bu affın uygulanacak olması da güz dönemi itibariyle bu öğrencilerin yeniden eğitimine başlaması anlamına geliyor. PKK, FETÖ liderleri de kampüsteydi. Kandil bombalandıkça orada çözülen bu unsurlar üniversitelerde yapılanmaya ve oradan militan devşirmeye başlamıştı. Aftan yararlanabilmek için terör unsurlarına bulaşmamış olmak, disiplin cezası almamış olmak ve illegal örgütlere dahil olmamak gibi şartlar var” diye konuştu.



#YÖK
#Erol Özvar
#ÖGESEN
#Vahdet Özkoçak
#YKS
#DGS
#Erasmus
#ÖSYM
2 yıl önce