|

45 gündür kayıp olan Ecem'den korkunç haber

Kocaeli’de evinden ayrıldıktan sonra kendisine 45 gün ulaşılamayan Ecem Balcı’nın cansız bedeni, Gölcük’e bağlı Ayvazpınar Köyü Yapraklı Deresi mevkinde ormanlık alana gömülü olarak bulundu. Baba Gökhan Balcı, "Benim çocuğumu diri diri gömdüler oraya. İnsan mı bunlar? 17 yaşındaydı benim evladım, ne istediler? Defineleri de batsın, kendileri de batsın. Böyle kandırmış kızımı" dedi.

Yeni Şafak
14:15 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 14:46 - 16/02/2018 Cuma
IHA
Yaklaşık 45 gündür haber alınamayan 17 yaşındaki Ecem Balcı’nın cansız bedeni Ayvazpınar ormanlık alanında gömülü olarak bulundu.
Yaklaşık 45 gündür haber alınamayan 17 yaşındaki Ecem Balcı’nın cansız bedeni Ayvazpınar ormanlık alanında gömülü olarak bulundu.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan Ecem Balcı (17) 5 Ocak’ta evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Ailenin durumu polise bildirmesi üzerine polis ekipleri Ecem’i bulmak için arama başlatırken, Ecem’in annesi Esra Ercömert (41) bir not bırakarak Kandıra’ya bağlı Kerpe’de kayalıklardan denize atlayıp hayatına son vermişti. Polis ekipleri, Esra Ercöment’in intiharının şüpheli olabileceği üzerinde durarak olayla ilgili inceleme başlattı.

Sorguda itiraf etti


Ecem’in kaybolmasından sonra polis ekipleri, anne Esra Ercömert’in imam nikahlı eşi Süleyman K.’nın evinde arama yaptı. Yapılan aramalarda evde uyuşturucu madde ile tarihi eserler bulundu. Süleyman K. ise tarihi eser kaçakçılığından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet güçleri defineci olduğu iddia edilen Süleyman K.’nin ablası Sultan K., Kezban K., ağabeyi Yusuf K. ve oğlu Emin K. ’yi gözaltına aldı.

Ecem’in kaybolması olayı ile ilgisi olduğu belirlenen Sülayman K. tekrardan ifadesi alınmak üzere emniyete getirildi. Daha öncede mobese kameralarında Süleyman K.’nın otomobil ile Ayvazpınar yolunda seyir halinde olduğunu fark eden ekipler Süleyman K.’nın sorgusunu derinleştirdi. Sorguda cinayeti itiraf eden Süleyman K. Ecem’in cesedini gömdüğü yeri söyledi. Gece saat 02.30’da Süleyman K. Gölcük’e bağlı Ayvazpınar Köyü Yapraklı Deresi mevkiine götürülerek yer tespiti yaptırıldı. Olay yerinde yapılan aramalarda 17 yaşındaki Ecem’in cansız bedenine ulaşıldı. Ecem Balcı’nın cesedi gömüldüğü yerden çıkarılmasının ardından İzmit Asri mezarlık Morgu’na kaldırıldı. Ecem Balcı, öğlen namazına müteakiben Gölcük ilçesindeki Teyfik Hoca Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Baba Gökhan Balcı isyan etti: Çocuğumu diri diri gömdüler


İzmit Asri Mezarlığı’nda otopsi işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen babası Gökhan Balcı kızının öldürülmesine isyan etti. Kızının ölümü nedeniyle Süleyman Kara’yı suçlayan Gökhan Balcı, "Benim çocuğumu diri diri gömdüler oraya. İnsan mı bunlar? 17 yaşındaydı benim evladım, ne istediler? Defineleri de batsın, kendileri de batsın. Böyle kandırmış kızımı. Benim kızım onunla bir yere gidecek bir insan değil. Sevmediği bir insan o. Benim canımı yaktılar. Ya terk edecekler Gölcük’ü ya da ben onlara dar edeceğim. Evladımı yaktılar, benim içim yanıyor. 17 yaşında bir çocuk kolay yetişmiyor. Benim çocuğumun bir sürü hayali vardı. Geri gelecek mi? Bir hiç uğruna gömdüler, gittiler. Bunu nasıl yapıyorlar? Allah belalarını versin, bin beter olsunlar. Benim yaşadıklarımın katbekatını yaşasınlar" dedi

Savcılık açıklama yaptı


Konu hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise, "İlimiz Gölcük ilçesinde E.B. isimli kız çocuğunun kaybolduğuna ilişkin Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan 9 Ocak 2018 tarihli müracaat sonucu, Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler doğrultusunda, kız çocuğunun bulunması için titizlikle yapılan araştırmalarımız bugün sonuç vermiş ve kayıp E.B.’nin cesedine ulaşılmıştır. Soruşturma işlemleri devam etmekte olup gerek duyulması halinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır" denildi.

#cinayet
6 yıl önce