|

7 ayda 45 milyon TL'lik vurgun

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kurdukları sahte çağrı merkezi aracılığıyla banka bilgilerini ele geçirdikleri kişileri dolandıran şebekeye operasyon düzenledi. İstanbul, İzmir, Balıkesir, Kırklareli ve Gaziantep’te 3’ü çağrı merkezi olmak üzere toplam 24 adrese yapılan eş zamanlı baskında 39 kişi gözaltına alındı. Dolandırıcıların 7 aylık sürede yaklaşık 6 bin kişiden 45 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 10:18 - 14/08/2018 Salı
IHA
Sahte Çağrı Merkezleri'ndeki aramalar binlerce vatandaşın dolandırılıp, mağdur edilmesine neden oluyor.
Sahte Çağrı Merkezleri'ndeki aramalar binlerce vatandaşın dolandırılıp, mağdur edilmesine neden oluyor.

Son dönemlerde sayıları hızla artan 'çağrı merkezi dolandırıcıları' konusunda önlemlerini artıran güvenlik güçleri bu yolla insanları mağdur eden çetelere yönelik operasyonlarına devam ediyor.

Bu kapsamda İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kurdukları sahte çağrı merkezi ile milyonlarca liralık vurgun yapan çeteye operasyon düzenledi.

Kapıyı gülerek açtı hayatının şokunu yaşadı

  • Baskın yapılan sahte çağrı merkezinde kapıyı güler yüzle "Merhaba" diyerek açan sahte müşteri temsilcisi jandarma ekiplerini karşısında görünce şok oldu. Yakalanan şüphelilerin 7 aylık süre içerisinde 6 binden fazla kişiyi yaklaşık 45 milyon lira dolandırdığı belirtildi.
  • İstanbul, İzmir, Balıkesir, Kırklareli ve Gaziantep’te kurdukları sözde banka çağrı merkezleriyle milyonluk vurgun yapan çete çökertildi. Operasyonda 38 kişi tutuklandı, kopyalanmış 75 kredi kartı bulundu.

İstanbul dışında 4 ilde daha yapılanmışlar

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; aylar süren istihbari çalışmalar ve fiziki takip sonucu dolandırıcıların İstanbul’un yanı sıra İzmir, Balıkesir, Kırklareli ve Gaziantep’te de faaliyet gösterdiğini belirledi.

  • Sahte banka temsilcilerinin; elde ettikleri temel kimlik bilgileri, banka kart numaralarının ilk ya da son dört hanesi ve cep telefon numarası bilgileri ile “Çağrı Merkezi” adı altında ve “0850” hatlardan mağdurları aradıkları, bankaların güvenlik departmanı ya da müşteri hizmetlerinde görevli olduklarını söyledikleri, internet bankacılığı kullanan müşterilere ait bilgileri güncellemek için aradıklarından mağdura sordukları güvenlik sorusuna cevap vermesini istedikleri, bilgilerinin güncelleneceğini düşünen mağdurların kimlik ve parola bilgilerini söylediklerinde, dolandırıcılar tarafından hesaplarının ele geçirildiği belirlendi.

İstanbul Jandarma ekipleri geçtiğimiz hafta üçü çağrı merkezi olarak kullanılan 24 ayrı adrese baskın yaptı. Operasyonlarda 39 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda kopyalanmış 75 kredi kartı, 68 cep telefonu, 7 bilgisayar, 3 tablet ve 10 bin TL para ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan 38’i tutuklandı.

#Çağrı merkezi
#dolandırıcı
#İstanbul
6 yıl önce