ABD'de Bayraktar Kızılelma şaşkınlığı: 10 ay içinde uçtu

09:03, 20/12/2022, SalıG: Güncelleme: 09:20, 20/12/2022, Salı
Diğer
ABD'de Bayraktar Kızılelma şaşkınlığı: 10 ay içinde uçtu
Kızılelma göklerde

ABD'de savunma alanındaki internet sitesi, Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'dan övgüyle söz etti. Haberde insansız savaş uçağın hava kuvvetlerinin omurgasını oluşturacağı, yalnızca aylar içinde uçmayı başardığı kaydedildi.

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, dünya çapında ses getirmeye devam ediyor.

Kızılelma, geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

ABD merkezli savunma dergisi Defense News, gelişmeyi "Türkiye'nin geleceğinin insansız savaş uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi" başlığıyla duyurdu.

"Hava kuvvetlerinin omurgası"

Baykar'ın öz kaynaklarıyla geliştirilen uçak için "Drone'un Türk Donanması'nın gelecekteki amiral gemisi LHD Anadolu'nun hava kuvvetlerinin omurgası olması bekleniyor." denildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/12/20/09/19/resized_b8ee2-3b2d030a47480796.jpg

"10 ay içinde prototipten ilk uçuşa geçti"

Dergi, "Jet, 10 ay içinde prototipten ilk uçuşa geçti." diyerek Baykar'ın Kızılelma projesinin hızına övgü yaptı.

Haberde, Baykar'ın 2021 yazında tanıttığı insansız savaş uçağı projesinin Mart 2022'de montaj hattında görülmesi ve Eylül 2022'de insansız jet için ilk motor entegrasyon testinin gerçekleştirilmesi gibi detaylar da paylaşıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/12/20/09/08/resized_2c64e-3c8bd9a4bayraktarkizilelma_2792.webp

Özel proje: 10 yıldan fazladır üzerinde çalışıyor

Kızılelma'nın, "Baykar'ın 10 yılı aşkın süredir kendi imkanlarıyla üzerinde çalıştığı özel bir proje olduğuna" dikkat çekilerek, mühimmat taşıma kapasitesi, uçuş irtifası ve hızı gibi özellikleri kaydedildi.

ABD'de yayın yapan Newsweek ve Forbes dergileri de geçen hafta Kızılelma projesinin başarısını öne çıkaran haberlere yer vermişti.

Bayraktar Kızılelma projesi

Türkiye merkezli savunma şirketi Baykar'ın yüzde yüz öz sermayesiyle yola çıktığı Bayraktar Kızılelma projesi 2021'de başladı.

14 Kasım'da üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar Kızılelma, Çorlu'da bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne intikal etmişti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/12/20/09/19/resized_920d7-bbdb25b647480803.jpg

"Daha fazla yerde tutamadık, uçtu"

AA'nın aktardığına göre, burada bir aydır devam eden testlerin ardından projenin başlangıcından bugüne yaklaşık bir yıl gibi rekor sürede ilk uçuşunu dün gerçekleştirmişti.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Kızılelma'nın havalandığı anlara ilişkin videoyu Twitter hesabından paylaştı. Bayraktar paylaşımında, "Daha fazla yerde tutamadık, uçtu. Rabb'imize şükürler olsun." ifadelerini kullandı.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026