|

ABD'den S-400 tehdidi: Patriot süreci sona erer

ABD'li üst düzey bir yetkili, "ABD çekilecek, bununla ilgili bir şüphe yok" ifadesini kullandı ve Türkiye'den giden heyetle yapılan görüşmelerin son derece verimli olduğunu vurguladı. Yetkili, Türkiye'nin S-400 alması durumunda, Patriot sürecinin son bulacağını kaydetti.

Yeni Şafak
15:01 - 7/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 15:51 - 7/02/2019 Perşembe
Diğer
Türkiye'nin sahip olacağı hava savunma sistemleri bölgedeki dengeleri de yakından etkileyecek.
Türkiye'nin sahip olacağı hava savunma sistemleri bölgedeki dengeleri de yakından etkileyecek.

ABD'li üst düzey bir yetkili, "ABD çekilecek, bununla ilgili bir şüphe yok" ifadesini kullandı ve Türkiye'den giden heyetle yapılan görüşmelerin son derece verimli olduğunu vurguladı.

ABD'li üst düzey yetkili, Türkiye'nin S-400 alması durumunda, Patriot sürecinin son bulacağını kaydetti.

Aynı yetkili, Venezuela'da yaşanan olaylara da değindi ve süreçte Türkiye'yi Guaido'ya destek vermeye davet ettiklerini dile getirdi.

Türkiye'de tutuklu bulunana ABD Konsolosluğu çalışanlarına ilişkin de açıklama yapan ABD'li yetkili, "Türk hükümetinden güvenilir kanıt bekliyoruz" şeklinde konuştu.


Türkiye ile ABD arasında uzun zamandır S-400, Patriot ve F-35'lerin teslimi gibi konularda çeşitli anlaşmazlıklar yaşandığı biliniyor.

Çavuşoğlu 'Kararlıyız' demişti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'deki son gelişmelere dair açıklamalarda bulunmuştu.

"Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer" ifadesini kullanan Çavuşoğlu, "Çekilme sürecini ABD ile koordineli bir şekilde yürüteceğiz" dedi.

  • Çavuşoğlu ayrıca Rusya'ya gideceğini söyledi. Hakan Atilla'nın Türkiye'ye gelebileceğini açıklayan Çavuşoğlu, New Jersey'de FETÖ'nün sorumlusu olan bir kişinin FBI tarafından tutuklandığını kaydetti. Patriot konusuna da değinen Bakan, "ABD'den Patriot alırız ama Rusya'dan S-400 alımını iptal etmeyiz" ifadesini kullandı.

S-400'le Türkiye'nin caydırıcılığı artacak

Türkiye, milli uzun menzilli füze ve hava savunma sistemini geliştirmeye yönelik çabalarını sürdürüyor. Uzmanlar, Rusya'dan tedarik edilmesi beklenen S-400'lerin bu süreçte Türkiye'nin ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacağını ve caydırıcılığını artıracağını belirtmişti.

#Türkiye
#ABD
5 yıl önce