|

Adil Öksüz’ün kayınpederi gözaltında

FETÖ’nün ‘Hava imamı’ Adil Öksüz’ün Akyazı'da oturan kayınpederi Cevat Yıldırım ile eşi gözaltına alındı. Öksüz'ün "SIR" plakalı otomobili, Yıldırım'ın garajından çıkmıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2016 Cuma
Güncelleme: 01:15 - 12/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalanan tek sivil olan ve çıkartıldığı mahkemede 'Tarla bakmaya gelmiştim' deyince 21 dakika gibi kısa bir sürede serbest bırakılan ancak daha sonra FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' olduğu belirlenen Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz sırra kadem bastı.



"SIR" ARABA GARAJINDAN ÇIKTI


Darbe girişiminden sonra başlatılan adli soruşturmalar çerçevesinde hakkında yakalama kararı çıkartılan Adil Öksüz'ün salıverildikten sonra uçakla Ankara'dan İstanbul'a, oradan da "SIR" plakalı aracıyla Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki kayınpederinin evine geldiği ortaya çıktı. Öksüz'ün otomobiliyle geldiği Akyazı ilçesinde bulunan kayınpederinin yayla evleri dahil çok sayıda evde arama yapıldı. Adil Öksüz'ün aynı gün kayınpederinin evinin garajına bırakarak kaçtığı '34 SIR 49' plakasıyla dikkat çeken otomobili de didik didik arandı. Hala bulunamayan Öksüz ile ilgili soruşturma devam ederken, kayınpederi Cevat Yıldırım ile eşi Hatice Yıldırım gözaltına alındı. Yıldırım çifti bugün adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.







HOCASI DA TUTUKLANDI


Öksüz'ün üniversiteden hocası Prof. Dr. Davut Aydüz de, Sakarya'da yürütülen FETÖ operasyonu kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. FETÖ'nün ekran yüzü olan ve kanallarında dini sohbetler yapan Aydüz de Adil Öksüz gibi Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesiydi. Aydüz'le birlikte gözaltına alınan diğer akademisyen Hüdaverdi A. ise serbest bırakıldı.



Gözaltı görüntüleri ortaya çıktı






15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ancak sonra serbest bırakılan akademisyen Adil Öksüz'e ait yeni görüntüler yayınlandı. Görüntülerde Adil Öksüz'ün 16 Temmuz sabahında elbiseleri çıkarılmış halde Akıncı üssünde gözaltına alındığı görülüyor. Görüntülerde Adil Öksüz'ün diğer darbecilerle birlikte tutulması dikkat çekiyor.


#Darbe girişimi
#FETÖ
#Cevat Yıldırım
#Adil Öksüz
8 yıl önce