|

Adnan Oktar gözaltısında 'Mali Şube' detayı

Türkiye bu sabaha Adnan Oktar ve çevresine yönelik operasyon haberiyle uyandı. Sabahın erken saatlerinde düzenlenen operasyonda Oktar ve yardımcısı Babuna dahil çok sayıda isim gözaltına alınırken, savcılığın 235 kişi hakkında yakalama kararı aldığı öğrenildi. Oktar'a düzenlenen operasyonda farklı bir detay da dikkatlerden kaçmadı. Örgüt üyelerini TEM polisleri alırken, Oktar'ı gözaltına alan polislerin Mali Suçlarla Mücadele Şube'den olduğu gözlendi. Hakkında 'kara para' soruşturması da olan Oktar'ın tüm mal varlığına el koyulduğu ve şirketlerine kayyum atandığı bildirildi.

Yeni Şafak
13:08 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:17 - 11/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Bu sabah gözaltına alınan Oktar, işlemler için elleri kelepçeli bir şekilde Emniyet'e getirildi.
Bu sabah gözaltına alınan Oktar, işlemler için elleri kelepçeli bir şekilde Emniyet'e getirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bu sabah yapılan açıklamada Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik operasyon başlatıldığı ve 235 şüpheli hakkında gözaltı kararı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Daha sonra gelen bilgilerde Oktar'ın ve çevresindeki isimlerin evlerine baskın yapıldığı öğrenilirken, polislerin geldiğini gören Oktar'ın arabaya binerek kaçmaya çalıştığı iddia edildi.

Oktar kıskıvrak yakalandı

Emniyet'in 5 ilde eş zamanlı olarak başlattığı operasyonda çok sayıda isim gözaltına alınırken, Oktar ve çevresine yönelik suçlamalara dair de Emniyet'ten bilgi notu paylaşıldı.

Bu kapsamda yapılan açıklamada, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suratiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet" yer alıyor.

Operasyonda Mali Şube detayı

Öte yandan Oktar'a yapılan operasyondaki detay da dikkatlerden kaçmadı. Oktar'ın çevresindeki isimlere yönelik gözaltıları Terörle Mücadele Şubesi (TEM) yaparken, Oktar'ı gözaltına alan ekiplerin ise Mali Suçlarla Mücadele Şubesi olduğu gözlendi.

Oktar'a yapılan suçlamalar arasında "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suratiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi belgede sahtecilik, kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet" gibi Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nü doğrudan ilgilendiren alt başlıklar var.

Öğlen saatlerine doğru Emniyet'ten yapılan yeni bilgilendirmede Oktar'ın mal varlığına el konulduğu ve bu kapsamda şirketlerine de kayyum atandığı bildirildi. Oktar'ın Çengelköy'deki evinde polis ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

#Adnan Oktar
#Mali Şube
#Gözaltı
6 yıl önce