|

AK Parti'den Edremit’teki törene tepki: Başörtüsüne ‘bir metrekarelik bez parçası’ diyenler şaşırtmadı

Balıkesir'de CHP'li Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen törende, çarşaf içindeki bir kadının zincire vurulmasına AK Parti'den tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü için ‘bir metrekarelik bez parçası’ dediği görüntüyü paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Hiçbir icraat yapmadan histerik zırvalarla cumhuriyetin 80 yılını çaldılar. Başörtüsüne 'bir metrekarelik bez parçası' diyenler şaşırtmadı. Yıllar geçse de köhnemiş zihniyetleri değişmiyor" dedi.

16:30 - 10/09/2021 Cuma
Güncelleme: 16:52 - 10/09/2021 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu kapsamında CHP'li Edremit Belediyesi ve ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) tarafından düzenlenen törende, çarşaf içindeki kadının zincire vurulduğu görüntüler tepkilere neden olmuş, Balıkesir Valiliği soruşturma başlatarak Edremit Kaymakam'ını merkeze çekmişti.



"BİR METREKARELİK BEZ PARÇASI"

CHP'li belediyenin düzenlediği törende, Türk kadının aşağılanmasına AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geçmiş yıllarda katıldığı bir televizyon programında başörtüsü için "bir metrekarelik bez parçası" dediği bir görüntüyü paylaştı. Bu sözlere vurgu yaparak, tepkisini şu sözlerle ifade etti:

  • İlerici olmak = Vals yapmak, çarşaflıları zincire vuran piyesler sergilemek vb. Hiçbir icraat yapmadan bu histerik zırvalarla cumhuriyetin 80 yılını çaldılar. Bu kafa artık ne bizlerin ne milletin, bu artık hastanelerdeki ruh ve sinir hastalıkları birimlerinin konusudur. Genel Başkanları başörtüsüne "bir metrekarelik bez parçası" diyenlerin, Edremit'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde böyle bir gösteriye imza atması bizi şaşırtmadı. Yıllar geçse de köhnemiş zihniyetleri değişmiyor.


#AK PARTİ
#HAMZA DAĞ
#EDREMİT
#ÇARŞAF
#KADIN
#ZİNCİR
#BALIKESİR
#KEMAL KILIÇDAROĞLU
#BAŞÖRTÜSÜ
#BEZ PARÇASI
3 yıl önce