|

Akkuyu’nun temelini Putin ile atacağız

Akdeniz’deki sondaj çalışmalarında Türkiye’nin tavrının net olduğunu belirten Erdoğan, “Buradan en ufak bir taviz veremeyiz” dedi. Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali’nin temelini de Putin ile bu yıl atacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 mercredi
Güncelleme: 02:01 - 21/03/2018 mercredi
Yeni Şafak
FOTO: Arşiv
FOTO: Arşiv

Erdoğan, Beştepe’de “101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni”nde, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatına bu yıl başlanacağını söyledi.

Erdoğan, “Son 15 yılda en büyük yatırım hamlesini gerçekleştirdiğimiz sektörlerin başında enerji geliyor. Bu yıl, doğalgazı olmayan Şırnak, Hakkari ve Artvin’e de bu hizmeti götürüyor, böylece 81 vilayetimizin tamamını doğalgazın temizliği ve rahatlığı ile buluşturmuş oluyoruz. 3. bir nükleer santral için hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Sismik arama sondaj faaliyetlerimizi de hızlandırıyoruz. İnşallah altyapı çalışmaları tamamlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatına bu yıl başlıyoruz. Santralin temelini çok yakında değerli dostum Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin ile beraber atmayı planlıyoruz” dedi.

TÜRKİYE YÜKSELEN GÜÇ

Erdoğan, Akdeniz’de doğalgaz aranmasına ilişkin de şunları söyledi:

“Ülkemizin güvenlik hassasiyetinin başka yerlere kaymasından yararlanarak Ege ve Kıbrıs olmak üzere fırsatçılık yapmaya kalkanlara da izin vermedik. Burada beraber adım atacağız. Yatırım yapılacaksa bu yatırımı da beraber... Buradan en ufak bir taviz veremeyiz. Kıbrıs açıklarında Türkiye’ye rağmen yürütülmeye çalışılan sondaj çalışmalarındaki net tavrımız umarım birilerine ders olmuştur. Burada beraber adım atacağız, oradan çıkan ürünün miktarı nedir ne değildir bu da beraber.”

Erdoğan, “Türkiye’yi hala 15 yıl önceki, 20 yıl önceki Türkiye sananlara mesajımız gayet açıktır. Türkiye, artık bölgesinin ve dünyanın yükselen bir gücüdür ve zirveye ulaşana kadar da durmayacaktır” diye konuştu.

PROVOKASYON

Dövizdeki dalgalanmalara da değinen Erdoğan, “Ekonomimiz dövizde zaman zaman yaşanan ve rasyonel temellere dayanmayan dalgalanmalara rağmen hedeflerine doğru ilerliyor... Kredi kuruluşlarının provokasyon kokan adımlarına rağmen uluslararası yatırımcılar ülkemize ilgi göstermeyi sürdürüyor” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Putin
#Akkuyu
il y a 6 ans