|

Alçakça

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ve İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamı kınadı. Başbakan Yıldırım, “Bu bir alçak katliamdır, açıkça bir tahriktir, açıkça bir devleti yok saymaktır, Filistin’i yok saymaktır, haklarını, hukuklarını gasp etmektir. Amerika, maalesef sivilleri katleden İsrail yönetiminin yanında fütursuzca yer almış ve bu insanlık suçuna ortak olmuştur. İslam dünyası bu katliama karşı tek ses olmalıdır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 09:11 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ve İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamı kınadı. Erzincan dönüşü Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Bu bir alçak katliamdır, şiddete kınıyoruz. Bu açıkça bir tahriktir, açıkça bir devleti yok saymaktır, Filistin’i yok saymaktır, haklarını, hukuklarını gasp etmektir” dedi.

ABD BU SUÇA ORTAK OLDU

“Dünya barışını koruyacağım, arabuluculuk yapacağım diyen ABD’nin de bu katliamda payının olması da ayrı bir olaydır ve asla kabul edilemez” diyen Yıldırım, “ABD’nin yaptığı açıkça Filistin’i yok saymaktır. Amerika, maalesef sivilleri katleden İsrail yönetiminin yanında fütursuzca yer almış ve bu insanlık suçuna ortak olmuştur” şeklinde konuştu.

BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE

Yıldırım, ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasıyla ilgili, “Türkiye olarak bu kararı bir kez daha şiddetle kınıyoruz, yok hükmünde sayıyoruz. Bu tahrik bölgedeki sorunları daha büyütmektedir. İslam dünyası bu katliama karşı tek ses olmalıdır” ifadelerini kullandı.

İNSANLIKLA ALAKASI YOK

Yıldırım, “Mübarek Ramazan ayına günler kala burada kardeşlerimize yönelik büyük bir orantısız güç kullanılarak böyle bir katliamın gerçekleştirilmesini Türkiye ve İslam alemi olarak kabul edemeyiz. Büyükelçilik açılıyor, bir yerde eğlence, tören, diğer yanda hayatını kaybeden gençler. Bir tane İsrailli ölen var mı? Yok. Bu gençler, sadece sesimizi dünya duysun diye bir gayret içerisindeler. Bunu bir katliama dönüştürmenin insanlık ile devlet olmak ile alakası yoktur. Türk milletinin dayanışmasının, kardeşliğinin ve Türk hükümetinin her türlü yardım ve desteğinin dün olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağını ifade etmek isterim” açıklamasını yaptı.

#Kudüs
#Filistin
#Binali Yıldırım
6 yıl önce