|

Alo 157 10 bin mülteciyi kurtardı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve 6 dilde hizmet veren Yabancılar İletişim Merkezi (Alo 157) 2015'ten bu yana 10 binin üzerinde mültecinin hayatını kurtardı. Tamamen insani değerler üzerine kurulu bu merkez, hizmetlerinden dolayı İngiltere’de büyük ödüle layık görüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:41 - 11/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren Alo 157 sadece kurtarma operasyonlarında değil, vize, ikamet izni, geçici koruma gibi konularda da yabancı uyruklu vatandaşlara yardım ediyor.
7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren Alo 157 sadece kurtarma operasyonlarında değil, vize, ikamet izni, geçici koruma gibi konularda da yabancı uyruklu vatandaşlara yardım ediyor.

20Ağustos 2015'ten beri İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve 6 dilde hizmet veren "Yabancılar İletişim Merkezi (Alo 157) bugüne kadar 10 binin üzerinde mülteciyi Ege Denizi'nde ölümden kurtardı. Kurtarma operasyonları, botlarda mahsur kalan mültecilerin 157 hattına verdiği bilgiler üzerine yapılıyor. 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren Alo 157 sadece kurtarma operasyonlarında değil, vize, ikamet izni, geçici koruma gibi konularda da yabancı uyruklu vatandaşlara yardım ediyor.

İNGİLTERE ÖDÜL VERDİ

Alo 157'nin faaliyetleriyle ilgili bilgi veren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu, göçmenlere "Alo 157" hattı üzerinden ücretsiz olarak her türlü danışma hizmeti verildiğini belirterek, "Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça, Farsça ve Almanca dillerinde 24 saat esasına dayalı hizmet veren YİMER, yabancı uyrukluların her türlü hak ve taleplerine ilişkin destek hizmetinde bulunuyor. Tamamen insani değerler üzerine kurulu bu merkez, hizmetlerinden dolayı kısa süre önce İngiltere’de büyük ödüle layık görülmüştür. Bunun sebebi ise Yabancılar İletişim Merkezi (Alo 157) bugüne kadar 10 binin üzerinde mülteciyi Ege Denizi üzerinde ölümden kurtardı. Bundan dolayı büyük ödüle layık görülmüş bir merkezimiz" diye konuştu.


DÜNYA ÖLÇEĞİNİN ÜZERİNDE

Göçmen konusunun, dünyanın her yerinde sorun olarak görüldüğünü anlatan Uslu, gerçekte göçmenlerin bir sorun değil sorunun mağduru olarak karşılarına çıktığını dile getirdi. Uslu, Türkiye’de bugün itibarıyla 3,5 milyon Suriyeli göçmenin bulunduğunu, yapılan yurt içi ve yurt dışı incelemelerinde Türkiye’deki barınma merkezlerinin dünya ölçeğinin çok üzerinde olduğunu vurguladı. Uslu, Türkiye’nin, kendisine sığınan insanlarına diğer ülkelere nazaran daha farklı gözle baktığını bunun en açık örneğinin ise değişik ülkelerden toplam 5 milyona yakın insanı misafir etmesi olarak görüldüğünü söyledi.

#​İçişleri Bakanlığı
#Mülteci
6 yıl önce