|

Alo Merdan! CHP'ye hemen fatura ayarla

CHP'nin kayıp 3 trilyonu, Ergenekon'da teknik takibe takıldı. İddiana-meye göre, Tuncay Özkan, CHP'li Şahin Mengü'nün istediği sahte belgenin düzenlenmesi için yardımcısı Merdan Yanardağ'a talimat verdi.

00:00 - 6/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:09 - 6/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Alo Merdan! CHP'ye hemen fatura ayarla
Alo Merdan! CHP'ye hemen fatura ayarla

Anayasa Mahkemesi'nin kayıp para ile ilgili başlattığı soruşturmanın, CHP ve parayı alan Tuncay Özkan kanadında fırtınalar yarattığı ortaya çıktı. Ergenekon davasının ek iddiamesine göre, Kanaltürk'ün eski sahibi Tuncay Özkan, CHP'ye verilmesi için yardımcısı Merdan Yanardağ'dan belge istedi.

MENGÜ YARDIM İSTEDİ

CHP'nin kayıp 3 trilyon nedeniyle kapatma davası açılmasından kurtulmak için Ergenekon sanığı Tuncay Özkan'dan fatura aldığı yargı kayıtlarına geçti. Ergenekon iddianamesinde, Anayasa Mahkemesi raportörünün kayıp trilyonlara ilişkin sorusu üzerine, Şahin Mengü'nün sabah saatlerinde Özkan'dan paraların kullanımını yasal gösterecek belgeler için yardım istediği belirtildi. İddianamede, Tuncay Özkan ve Merdan Yanardağ'ın bu konuya ilişkin telefon görüşmesi de yer aldı. İşte o görüşme: "(Tuncay Özkan) Şahin Mengü aradı beni. Anayasa Mahkemesi Raportörü bu bizim belgeselle ilgili olarak CHP'den savunma istemiş. Seslendirmesi dahil, 10.000 saatlik filim çekimi dahil röportajlar dahil falan filan böyle bir şey hazırlar mısın lütfen.. Öğleden sonra istiyorlarmış... hazırla da Şahin Mengü'ye yolla.'


15 yıl önce