'ANCA' Asala'ya da destek verdi: 218 Türk diplomattan Disney'e nota

04:00, 12/08/2023, CumartesiG: Güncelleme: 04:06, 12/08/2023, Cumartesi
Yeni Şafak
'ANCA' Asala'ya da destek verdi: 218 Türk diplomattan Disney'e nota
Arşiv

Emekli 218 Türk diplomat, yayınladıkları bildiride Disney Plus'ın "Atatürk" dizisinin uluslararası yayınını iptal etme kararına tepki gösterdi. Disney’in lobi faaliyetlerine direnemediği Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin (ANCA) Türk diplomatlara suikast girişiminden sorumlu terör örgütü ASALA'ya desteğinin bilindiğine vurgu yapılan bildiride, "Disney'in dolaylı da olsa adını bir terör örgütü ile ilişkilendirmekten kaçınması gerekirdi” denildi.

Emekli 218 Türk diplomat, yayımladıkları bildiride Disney Plus’ın “Atatürk” dizisinin uluslararası yayınını iptal etme kararından dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek dizinin planlanan tarihte yayınlanmasını talep etti. Emekli diplomatlar imzaladıkları bildiriyle, Disney Plus’ın “Atatürk” dizisini platformda yayınlamama kararına tepki gösterdi. Bildiride, daha önce Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 100. yıl dönümü, 29 Ekim 2023’te yayınlanacağı duyurulan dizinin iptal nedeni olarak özellikle Amerika Ermeni Ulusal Komitesinin (ANCA) lobi faaliyetlerinin gösterildiği belirtildi.

Disney’in ANCA’nın Türklere karşı sistematik olarak karalama kampanyaları yürüttüğünden, 1970’li ve 1980’li yıllarda dünyada Türk diplomatlara suikast girişiminden sorumlu terör örgütü ASALA’ya desteğiyle bilindiğinden muhtemelen haberdar olduğu kaydedilen bildiride, “Disney’in dolaylı da olsa adını bir terör örgütü ile ilişkilendirmekten kaçınmak için son derece hassas olacağını düşünürdük.” ifadesini yer verildi.


KALICI BİR BARIŞIN ÖNEMLİ BİR DESTEKÇİSİ

Birleşmiş Milletler kararının da Atatürk’ün dünyada kalıcı bir barışın önemli bir destekçi olduğunun onaylandığı belirtilen bildiride, Atatürk’ün renk, din ve ırk ayrımı olmaksızın insanlar arasında uyum ve işbirliği gelişimi için gayret ettiği ifade edildi. Bu bağlamda bildiride, Disney Plus’tan “Atatürk” dizisini daha önce planlandığı şekilde yayınlaması talep edildi.


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026