|

Ankara mahsur kaldı

Ankara’da dün yaklaşık 15 dakika süren gök gürültülü kuvvetli sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları araçları sürükledi. Alt geçitlerde mahsur kalanların imdadına ekipler yetişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:37 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yaklaşık 15 dakika süren sağanak Ankara'da hayatı felce uğrattı.
Yaklaşık 15 dakika süren sağanak Ankara'da hayatı felce uğrattı.

Başkent Ankara’yı yine şiddetli yağış vurdu. Yaklaşık 15 dakika süren sağanak hayatı felce uğrattı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, dün 15.30 ile 17.30 saatleri arasında Ankara genelinde beklediği kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, kentte hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü, çok sayıda ev ve işyerini su bastı.


ARAÇLARI SÜRÜKLEDİ

Mamak ve Kızılay’de sel suları araçları sürükledi. Akay Caddesi’nden 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na çıkan alt geçitte çok sayıda araç mahsur kaldı. Başkent’in en işlek caddesi Atatürk Bulvarı’ndaki alt geçit de sular altında kaldı. Vatandaşlar, suya gömülen araçların üzerine çıkarak yardım bekledi. Toplu taşıma araçları ve otomobillerinde yağışa yakalananları kurtarmak için belediye ve itfaiye ekipleri seferber oldu.


EKİPLER KURTARDI

İtfaiye ekipleri, aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşları, omuzlara alarak kurtardı. Yağış nedeniyle Çetin Emeç Polis Evi Kavşağı alt geçidi ve Kuğulu Park Kavşağı Cinnah alt tüneli trafiğe kapandı. Biriken sulan vidanjör yardımıyla tahliye edildiktensonra tünel trafiğe açıldı. Ankara’da 5 Mayıs’ta 12 dakika süren şiddeli yağış, özellikle Mamak ilçesinde korkulu anların yaşanmasına yol açmıştı. Sel suları çok sayıda iş yeri ve araca zarar vermiş, selde 6 kişi yaralanmıştı.

  • Beyaza büründü
  • Ankara’da şiddetli sağanak yağışın ardından gelen dolu yağışı, Ankaralıları korkuttu. Vatandaşlar, ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle kapalı alanlara akın ederken, özellike Gölbaşı ve çevresi beyaz bir silüete büründü. Bu manzara, Ankaralılara yaz ortasında kış günlerini yaşattı.
#​Ankara
6 yıl önce