|

Ankara ve İzmir bugün açıklanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 20 belediye başkan adayını daha açıklıyor. Bugün AK Parti Grubu’nda Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayı kamuoyuna duyurulacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 09:28 - 27/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart mesaisini hafta sonu İstanbul’da sürdürdü. Haliç Kongre Merkezi’nde 40 belediye başkan adayını açıklayan Erdoğan, hafta sonunda kurmaylarıyla yeni açıklanacak şehirlere ilişkin son dokunuşları yaptı.

10 BÜYÜKŞEHİR 10 İL AÇIKLANACAK

Bugün grupta duyurulacak 20 il içinde Ankara ve İzmir’de AK Parti adına yarışacak isimler de olacak. Söz konusu iller arasında muhalefetin elinde olan Muğla, Eskişehir de yer alıyor. Ankara ve İzmir’in dışında büyükşehir adayı açıklanacak iller Balıkesir, Sakarya, Konya, Muğla, Trabzon, Eskişehir, Hatay, Mardin. Afyonkarahisar, Çanakkale, Çorum, Uşak, Sivas, Yozgat, Karaman, Muş, Bingöl, Çankırı da adayları açıklanacak şehirler.

İSTANBUL İLÇELERİYLE BİRLİKTE

Erdoğan, bu hafta sonu seçim çalışmalarında İstanbul ve Ankara’nın büyükşehir adayları yanı sıra bu iki ilin 64’ü bulan ilçe adayı da önemli yer tuttu.

Erdoğan, İstanbul’u ilçelerle birlikte açıklamayı önümüzdeki günlerde planlanıyor. İstanbul’un mevcut Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın büyük bir ilçeden aday gösterileceği konuşuluyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın da önemli bir ilçeden aday gösterileceği belirtiliyor. Üç dönemlik isimlerden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misvah Demican’ın İstanbul’da farklı bir ilçeye kaydırılması bekleniyor.

GÖZLER O ŞEHİRLERE ÇEVRİLDİ

Daha önce açıklanan 40 ile söz konusu 20 ilin de eklenmesiyle AK Parti’nin açıklaması gereken 21 il kalıyor. Bu iller Kars, Iğdır, Van, Siirt, Erzincan, Tunceli, Tokat, Adana, Aksaray, Kırşehir, Zonguldak, Manisa, Isparta, Aydın, Kütahya, Edirne, Ağrı, Mersin ve Osmaniye.

  • Önce 40 il duyuruldu
  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’ne düzenlenen AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda 40 belediye başkan adayını açıklamıştı. AK Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının ise daha sonra açıklanacağı ifade edilmişti.
#AK Parti
#Ankara
#İzmir
#Yerel Seçim
5 yıl önce