|

Arakan'a yardım planında yeni gelişme: Emine Erdoğan da gidiyor

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Arakanlı Müslümanlara yardımın güvenlik nedeniyle havadan yapılacağını açıkladı. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Bangladeş'e gideceğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve TİKA Başkanı Çam da heyette yer alacak.

Yeni Şafak
09:23 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:58 - 6/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslümanlar
Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslümanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Myanmar lideri ile görüşmesinin ardından TİKA'nın Arakan'a girişine izin çıktı. İlk etapta Arakan'a bin ton yiyecek ve giyim yardımı yapılacak.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Arakan'a TİKA yetkililerinin giriş yapacağını açıkladı. Kalın, "Cumhurbaşkanımızın Myanmarlı mevkidaşı ile yaptığı görüşme sonrasında, bölgeye ilk yabancı yardım kuruluşu olarak Myanmar TİKA yetkililerinin girişine ve ilk etapta bin tonluk yardım yapılmasına izin verildi" dedi.

Hakan Çavuşoğlu açıkladı

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ATV yayınında Arakanlı Müslümanlara yardımın güvenlik nedeniyle havadan yapılacağını belirtti.

Emine Erdoğan gidiyor

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Bangladeş'e gideceğini söyledi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bugün itibariyle Sayın hanımefendi Emine Erdoğan da Bangladeş'e geçecek.
Arakan
'daki zulümden kaçan
Müslüman
kardeşlerimizle sıcak temas sağlayacak."

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün yola çıkacak olan Emine Erdoğan'a, oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı refakat edecek.

  • Emine Erdoğan'ın Bangladeş'teki temaslarını tamamladıktan sonra, oradan Kazakistan'a geçeceği öğrenildi.

Kampları ziyaret edecek olan heyette, TİKA Başkanı Serdar Çam, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın ve KADEM Başkanı Sare Aydın da yer alacak.




Helikopterler aracılığıyla ulaştırılmaya çalışılacak

Bölgedeki belirsizlik ve güvenlikle ilgili endişelerin devam etmesi nedeniyle yardımlar Rakhine Eyalet Hükümeti ile işbirliği içinde askeri helikopterler aracılığıyla ulaştırılacak.

Dışişleri Bakanı gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TİKA Başkanı Serdar Çam'ın bulunduğu bir heyet, Cox Bazaar’da kamplar ve çevresinde yaşayanlar yardımları bizzat sahada gerçekleştirecek.




#Hakan Çavuşoğlu
#Arakan
7 yıl önce