|

Arınç'a Gülen sorusunu soran muhabir kayıp

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a basın açıklaması sırasında “Fethullah Gülen’in Eylül 2013’te öldüğü” yönündeki iddiayı soran Nevin Çelik, gelen tepkilerin ardından kayıplara karıştı. Başbakanlık kaynakları, söz konusu kişinin uzun süredir Sarı Basın Kartı ibraz ederek, Başbakan Davutoğlu’nun programlarını izlediğini belirtti.

10:09 - 4/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:17 - 4/02/2015 Çarşamba
Diğer

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a bu hafta gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın açıklamasının soru-cevap kısmında “Fethullah Gülen’in Eylül 2013’te öldüğü” yönündeki iddiayı soran Nevin Çelik, gelen tepkilerin ardından kayıplara karıştı. 


Başbakanlık akreditasyonu ve Sarı Basın Kartı olmadığı ileri sürülen Çelik, Facebook ve Twitter hesabının yanı sıra cep telefonunu da kapattı.


TAM BİR MUAMMA

Fethullah Gülen’in öldüğü yönündekihaberleri soran ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’tan, “Aman Yarabbi, Allah’ım aklımızı korusun” yanıtını alan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir görüntüsünün kapak fotoğrafı olarak kullanıldığı Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:


“Sorduğum soru kesinlikle hükümet lehine bir sorudur. Zira ben AK Parti’yi de Bülent Arınç’ı da çok severim. Boş bir soru değil, araştırılsın.”


‘BÖYLE ÇALIŞAN YOK’

Habertürk'ün haberine göre; Çelik’in çalıştığını söylediği İnternethaber sitesinin Yönetim kurulu başkanı Hadi Özışık bir açıklama yaparak, “Ankara’da bu isimde bir muhabirimiz bulunmuyor. Kendisi kurumumuzun adını hangi amaç ve maksatla kullandı bilmiyoruz. Bu kişinin bizde çalışmadığını Başbakanlık kaynaklarına da ilettik. İnternet yasası henüz olmadığı için bu kişinin bir internet sitesi adına başvurup basın kartı alması da mümkün değil” dedi.


Başbakanlık kaynakları, söz konusu kişinin uzun süredir Sarı Basın Kartı ibraz ederek, Başbakan Davutoğlu’nun programlarını izlediğini, hatta Başbakanlık muhabirlerine tahsis edilen basın aracına bindiğini belirtti.

#Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç
#Bülent Arınç
#Bakanlar Kurulu toplantısı
#basın açıklaması
#Nevin Çelik
#Fethullah Gülen
9 yıl önce