Artan hava sıcaklıkları nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı: Yangına sebep olabilecek davranışlardan uzak durun
11:08, 19/07/2025, Cumartesi
AA

Foto: Arşiv
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), meteorolojik verilere göre 19-25 Temmuz tarihlerinde sıcaklıkların 6-12 derece artmasının beklendiğini belirterek, "Bu süreçte anız yakmayın, sigara izmaritini yere atmayın, açık alanda ateş yakmayın, cam şişeleri doğaya bırakmayın." uyarısında bulundu.
OGM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, orman yangınları açısından yüksek riskli döneme girildiği bildirildi.
Mevsim normallerinin üzerinde artması beklenen sıcaklıklara dikkat çekilen açıklamada, "Meteorolojik verilere göre, 19-25 Temmuz tarihlerinde sıcaklıkların 6-12 derece artması bekleniyor. Artan sıcaklık, düşük nem ve rüzgarla birleşince dünya genelinde orman yangınları çok hızlı ve yüksek enerjiyle yayılıyor. Erken müdahalelere rağmen kontrol altına almak güçleşiyor. Bu süreçte anız yakmayın, sigara izmaritini yere atmayın, açık alanda ateş yakmayın, cam şişeleri doğaya bırakmayın." ifadesi kullanıldı.
Açıklamada,
orman yangınlarının yüzde 86'sının insan kaynaklı
olduğuna değinilerek, şunlar kaydedildi:"Bir anlık dikkatsizliğiniz afet boyutunda bir yangına sebep olabilir. Hapis cezası almanıza neden olabilir. Yangınları birlikte söndürebiliriz. Hem de daha başlamadan."

Hayat
Afrika'dan sıcak hava dalgası geliyor: Kavrulacağız sıcaklık katlanıyor

Gündem
Bakan Kurum'dan kavurucu sıcak uyarısı: 'Tedbirli davranmamız gerekiyor'

Gündem
Yurt genelinde sıcaklıklar yarından itibaren 6-12 derece artacak
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.