Avrupa'nın en iyilerini geride bıraktı: DHMİ hava trafik kontrol hizmetinde birinci oldu

17:41, 15/04/2021, PerşembeG: Güncelleme: 17:46, 15/04/2021, Perşembe
DHA
Avrupa'nın en iyilerini geride bıraktı: DHMİ hava trafik kontrol hizmetinde birinci oldu
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, "Türk hava sahasının gözü, kulağı ve gökyüzünün güvenli sesi’ olmaya devam ediyor. ’DHMİ çalışıyor, Türkiye uçuyor!" dedi.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) açıkladığı verilere göre, bu yılın ilk üç ayında Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Hava Trafik Merkezi, Avrupa'nın önde gelen Hava Trafik Kontrol Merkezlerini geride bırakarak birinci sırada yer aldı.

DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin, ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan süreçte Türk hava sahasından 139 bin 884 hava aracına hava trafik kontrol hizmeti verildiğini açıkladı.


Keskin, sosyal medya sitesi Twitter hesabından konuya ilişkin DHMİ Hava Trafik Merkezi'nin Avrupa çapındaki başarısını yansıtan verileri paylaştı.

DHMİ 139 BİN 884 UÇUŞLA BİRİNCİ

Buna göre; DHMİ Hava Trafik Merkezi, 139 bin 884 hava aracına hizmet vererek, listenin ilk sırasında yer alırken, Almanya Karlsruhe 128 bin 403 hava aracı ile ikinci, Hollanda Maastricht 120 bin 300 hava aracı ile üçüncü sırada yer aldı. Bu sürede İngiltere Londra 93 bin 714, Fransa Paris 93 bin 12, İtalya Roma Hava trafik Merkezi 49 bin 444 uçağa hizmet verdi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/04/15/05/44/resized_ce9b7-53fa0cd3a296526_03.jpg

İSTANBUL HAVALİMANI VE THY ZİRVEDE

DHMİ'nin 1-7 Nisan haftasında Hava Trafik Kontrol Merkezleri arasında Avrupa liderliğini sürdüğünü kaydeden Keskin, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 651 uçuşla, Frankfurt, Paris Charles De Gaulle ve Amsterdam Havalimanlarını geride bırakarak birinci sırada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ise ortalama 422 uçuşla beşinci sırada yer aldığını belirtti.

  • Keskin, 7 Nisan'da ise THY'nin 728 uçuşla Avrupa havayolu şirketleri arasında açık ara önde olduğunu, Pegasus Havayolları'nın ise 289 uçuşla beşinci sırada olduğunu bildirdi.

Keskin açıklamasında, "Hava Trafik Kontrol Merkezimiz; 1 milyon kilometre karelik hava sahasında, havalimanlarımıza iniş-kalkış yapan ve hava sahamızı transit kat eden hava araçlarına her türlü meteorolojik koşulda 7 gün 24 saat saha kontrol hizmetini başarıyla sürdürüyor. COVID-19 pandemisinin dünya havacılığı üzerindeki olumsuz etkisine rağmen, Avrupa'nın diğer merkezlerini geride bırakan Hava Trafik Kontrol Merkezimiz 'Türk Hava Sahasının gözü, kulağı ve gökyüzünün güvenli sesi' olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026