|

Aydınlı vatandaş iddia ediyor: Kekik toplarken göktaşı buldum

Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan Remzi Şahin, doğa gezisi yaptığı sırada göktaşı (meteor) bulduğunu iddia etti. Göktaşını alıp muhafaza eden Remzi Şahin, konunun uzmanları ile diyalog kurup bu cismi değerlendirmek istiyor.

09:49 - 3/06/2021 Perşembe
Güncelleme: 09:55 - 3/06/2021 Perşembe
IHA
Şahin, bulduğu taşın göktaşı olup olmadığını öğrenmek için uzmanlardan destek bekliyor.
Şahin, bulduğu taşın göktaşı olup olmadığını öğrenmek için uzmanlardan destek bekliyor.

Birkaç ay önce izlediği bir televizyon röportajı sonrasında konuya aşina olan Remzi Şahin, yaklaşık üç aydır göktaşı bulmak umuduyla araştırma yaptı. Dağa kekik toplamaya gittiği doğa yürüyüşü sırasında yaklaşık 10 kilogram ağırlığında olan taşı bir kısmı toprağa gömülü, etrafında küçük bir krater oluşturmuş halde gördüğünü ve dikkatini çektiğini söyleyen Remzi Şahin, bulduğu taşın yapısının çok farklı olduğunu dile getirdi.


"Taşın içindeki parıltılar dikkat çekici”

Hep içinde göktaşı bulma hissi olduğunu söyleyen Şahin yaptığı açıklamada, “Araziye sert bir şekilde düştüğü belliydi. Etrafa baktığımda bunun meteor (göktaşı) olduğuna kanaat getirdim. Şimdi de kanunlar çerçevesinde değerlendirmeyi düşünüyorum. Bir alıcısı olursa görüşmek istiyorum. Yetkililerden, uzmanlardan destek bekliyorum. Taşın yapısı, durumu lav gibi kaynayan ve soğuduğunda şekil almış bir cisim olduğunu kanıtlıyor. Taşın içindeki parıltılar da dikkat çekici” diye konuştu.





#gökaşı
#aydın
#meteor
3 yıl önce