|

Babala TV'nin paylaştığı oyuncu İbrahim Büyükak'ın yalanı ortaya çıktı

Deprem bölgesi Kahramanmaraş'a devletin yardım ulaştırmadığı algısı ile sosyal medya hesabından paylaşım yapan ünlü oyuncu İbrahim Büyükak'ın ifadeleri, gönüllüler tarafından yalanlandı. Büyükak; Adıyaman Gölbaşı'nda afetzedelerle sadece jandarmanın ilgilendiğini, yardım gitmediğini iddia etti. Bölgede ise AFAD ve Kızılay başta olmak üzere ekiplerle birlikte koordine olan vatandaşlar, depremden etkilenenlere yardımda bulundu. Büyükak'ın yalan söylediği Instagram hikayesini de Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur profilinde paylaşarak bir yalanın daha kamuoyunda yayılmasına sebep oldu.

11:50 - 15/02/2023 Çarşamba
Güncelleme: 14:49 - 15/02/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Oyuncu İbrahim Büyükak'ın paylaşımı gönüllüler tarafından yalanlandı
Oyuncu İbrahim Büyükak'ın paylaşımı gönüllüler tarafından yalanlandı

Türkiye, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da meydana gelen deprem sonrası, afetzedeler için tek yürek oldu. Bölgeye; AFAD, UMKE, Kızılay ve STK'lar başta olmak üzere binlerce gönüllü akın etti.



Oğuzhan Uğur bir yalanı daha yaydı

Sosyal medya hesabından devletin yardımları ulaştırmadığı üzerine paylaşım yapan oyuncu İbrahim Büyükak'ın ifadeleri, bölgede ekiplerle koordine olarak yardım yapan gönüllüler tarafından yalanlandı. Büyükak, Adıyaman Gölbaşı'nda afetzedelerle sadece jandarmanın ilgilendiğini ve kendilerine yardım gitmediğini iddia etti.

Ekipler Gölbaşı'nda afetzedeler için koordine oldu

Yalan furyasına ünlü oyuncu da dahil oldu

İbrahim Büyükak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda,
"Arkadaşlar Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 3 belde, 55 mecra, 28 köy sadece İlçe Jandarma Karakolu ilgileniyor. Burası depremden büyük zarar gördü. Lütfen burayıda unutmayalım. Yardımlarımızı esirgemeyelim"
ifadelerini kullandı. Ancak ortaya çıkan görüntüler sonrası Büyükak'ın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı görüldü.

Devlet çalışmaları başlatmıştı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine giden gönüllülerin paylaşımları ile depremin ardından bölgede bulunan Karayolları'na ait şantiyenin yardım üssü haline getirildiği ve buradaki; kıyafet, gıda, su ve temel ihtiyaç malzemelerinin afetzedelere dağıtıldığı öğrenildi.

Gölbaşı Kaymakamı'nın sağladığı koordinasyonda; AFAD ve Kızılay ekiplerinin yanı sıra Altınordu ve Tokat Belediyeleri de destek için şantiyede bulunuyordu.

Oğuzhan Uğur bir yalanı daha duyurdu

İbrahim Büyükak'ın yalan söylediği Instagram hikayesini de Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur profilinde paylaşarak bir yalanın daha kamuoyunda yayılmasına sebep oldu.



#Adıyaman
#Gölbaşı
#İbrahim Büyükak
#Deprem
#AFAD
#Kızılay
#OğuzhanUğur
1 yıl önce