|

Bağcılar yeni otoparklarla nefes alacak

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yeni dönemde hayata geçireceği projelerle ilçedeki otopark ve trafik sorununu büyük oranda çözüme kavuşturuyor. Projelerle 11 olan otopark sayısı 34’e; 1874 olan araç kapasitesi ise 10 bine çıkarılıyor. Modern, kapalı ve güvenli dizayn edilen otoparklar, Bağcılar ve çevresine nefes aldıracak. En çok metro ağıyla İstanbul’un merkezi haline gelen Bağcılar’da yeni metro hatları ve tünel projesiyle ulaşım sorunu sona erecek.

Yeni Şafak
04:00 - 9/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:56 - 9/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Lokman Çağırıcı
Lokman Çağırıcı

Bağcılar’da üçüncü kez aday gösterilen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ı daha iyi yerlere taşımak için kolları sıvadı. Çağırıcı, İstanbul Havalimanı ile bağlantı yolları üzerinde bulunan Bağcılar’da İstanbul’un en büyük sorunu olan otopark ve trafik sorununa el atıyor. Gelecekte yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek isteyen Çağırıcı, bölgedeki otopark sorununu çözmek amacıyla yeni projeleri hayata geçiriyor.

MODERN OTOPARKLAR KALİTEYİ YÜKSELTECEK


  • Modern güvenlik sistemleri, engelli park alanları, son teknolojik otopark sistemleri, modern ve kullanışlı iç mimari özellikleri ile dizayn edilen zeminaltı ve zeminüstü katlı otoparklar, ilçenin kalitesini yükseltirken Bağcılar ve çevresine de nefes aldıracak. Vatandaşların “Arabamı nereye park edeceğim?” sıkıntısının sona ereceğini söyleyen Çağırıcı, tasarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “İlçemizde yapımı tamamlanan 1874 araçlık 11 otopark bulunuyor. Yapımı devam eden 7 otopark ile beraber bu sayı 5 bin 427’ye ulaşacak. Yapmayı planladığımız 16 otopark ve otopark alanına sahip projeyle araç kapasitesini 10 bine çıkaracağız İnşallah. Yeni uygulamalarımızla otopark sıkıntısını tarihe karıştırmayı hedefliyoruz.”

ULAŞIM SÜRELERİ DAKİKALARLA ÖLÇÜLECEK

Bağcılar’ın raylı sistemlerden en çok yararlanan ilçe olduğunu söyleyen Çağırıcı, “Başka ilçelerde vatandaşlar metro geliyor diye sevinirken biz ilçemizden geçmesi planlanan 9’uncu metronun müjdesini alıyoruz. Tüm metroların birbirine entegre olduğu bir sistem içerisinde yer alıyoruz. Önümüzdeki dönemde açılacak metroyla 12 dakikada Bakırköy sahile, tünelle ise 10 dakikada Beşiktaş’a ulaşacağız” dedi.

İLÇE METRO AĞINA KAVUŞUYOR


Bağcılar-Kabataş Tramvay Hattından sonra Başakşehir-Bağcılar-Yenikapı Metro hattıyla bir ayağı Sarıyer’e bir ayağı da Marmaray ile Kartal’a kadar uzanıyor. Mahmutbey-Kağıthane- Alibeyköy-Mecidiyeköy-Kabataş Metro Hattı, Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı, Kirazlı-Küçükçekmece (Halkalı) raylı sistem ve Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı’nın inşaatları devam ediyor.

YENİ HATLAR DA YOLDA

Planlar arasında ise Mahmutbey- Halkalı- Bahçeşehir- Esenyurt Metro Hattı, Yenibosna- Bağcılar-Esenler- Cebeci Metro Hattı ve Ataköy-Şirinevler- Molla Gürani Yüzyıl (Dere Yolu) Tramvay Hattı yer alıyor. İstanbul Havalimanı’na ulaşabilecek entegre metroya da önümüzdeki dönemde kavuşulması planlanıyor. Ayrıca Kağıthane-Bayrampaşa-Bağcılar-Basın Ekspres-Halkalı istikametine bir tünel planlanıyor.

#Bağcılar
#Lokman Çağırıcı
#Otopark
5 yıl önce