|

Bahçeli yine kaset sardı

Çankaya fanusu' ifadesini kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili şart öne süren ve AK Parti ile muhtemel bir koalisyona iyice kapıları kapatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine bir açıklama yaparak benzer söylemlerini tekrarladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2015 Cuma
Güncelleme: 02:48 - 10/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

'Yazılı açıklamasında AK Parti'ye “Bir an önce hükümeti kurmalısınız” tavsiyesinde bulunmayı ihmal etmeyen Bahçeli, sandıktan çıkan iradenin AK Parti-HDP, AK Parti-CHP ya da AK Parti-CHP-HDP koalisyonu yönünde olduğunu öne sürdü. Milletin MHP'ye ana muhalefet görevi yüklediğini iddia eden Bahçeli, HDP'yi de muhatap almak için bazı şartlar sıraladı: “PKK kendini lağvetsin, silahlarını da TSK'ya teslim etsin, HDP de terörle arasına mutlak bir mesafe koysun.”



KOALİSYON FEDAKARLIĞI


Son 13 yılda elde edilmiş demokratik kazanımların devam ettirilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, çözüm süreci kapsamında yapılan görüşmelerin de kamuoyuna eksiksiz şekilde açıklanmasını istedi. 17-25 Aralık operasyonlarının da sürmesi talebinde bulunan Bahçeli, isteklerinin gerçekleşmesi halinde MHP'nin 'fedakarlık yaparak' bir koalisyon hükümeti içinde yeralabileceğini kaydetti.



Özür yok


'Dinsiz parti' polemiğiyle tartışmaların odağındaki isim MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, kimseden özür dilemeyeceğini bildirdi. Bahçeli'nin “Kimin neye nasıl inandığını tayin makamı kimseye düşmeyecektir. Herkes ağzından çıkan sözleri iyi ölçmelidir” diyerek uyardığı Halaçoğlu, dün sosyal medyada yazdıklarıyla geri adım atmayacağı mesajı verdi. Halaçoğlu, “Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, özrü gerektirecek hiçbir sözüm olmadı. Kimse karşısında eğilmem. Sadece Allah huzurunda rükûda ve secdede eğilirim. Sözlerimi çarpıtanları Allah'a havale ediyorum” dedi.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Devlet Bahçeli
#17-25 Aralık operasyonları
#Yusuf Halaçoğlu
9 yıl önce