|

Bakan Berat Albayrak Trump ile görüştü

Bir dizi toplantılar için ABD'ye giden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beyaz Saray'da Başkan Donald Trump ile görüştü. Bakan Albayrak, Trump'ın "S-400 ihtiyacı konusunda makul bakış açısı gösterdiğini" söyledi.

08:03 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 08:35 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donal Trump - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
ABD Başkanı Donal Trump - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Uluslararası Para Fonu (IMF) -Dünya Bankası ve G20 toplantıları için ABD'ye giden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beyaz Saray'da Başkan Donald Trump ile görüştü.

TRUMP İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Washington’da, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Başkanının kıdemli danışmanı Jared Kushner ile ekonomik işbirliğinin görüşüldüğü toplantılar sırasında ABD Başkanı Donald Trump tarafından da kabul edildi.


  • Bakan Berat Albayrak, "Washington'da ABD Başkanı Donald Trump tarafından kabul edildik. Kendilerine Cumhurbaşkanımızın selam ve mesajlarını ilettik. Sayın Başkan'a mesajlarımızı ilettik, kendilerinden gayet pozitif bir geri dönüş aldık, gerekli mesajları da Türkiye’ye dönünce sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz." dedi.

Bakan Albayrak görüşmenin içeriğine ilişkin şunları söyledi:

Perşembe gününden itibaren toplantılarımız vardı. Pazartesi günü de iki tane programımız vardı. Bir tanesi Beyaz Saray’da muhataplarımızla… Hazine ve Ticaret Bakanlığıyla ilişkili muhataplarımızla görüşmemiz oldu. 20 milyar dolarlık ticaret hacminin 75 milyar dolara taşınmasıyla ilgiliydi. Öncesinde dar çerçevede toplantı yapıldı, sonra ABD Başkanı bizi kabul etti. Cumhurbaşkanımızın bazı mesajları vardı, onları kendisine ilettik. Gayet pozitif, olumlu, yapıcı bir görüşme gerçekleşti.

Her ne kadar bakanlığımızla alakalı konuları görüşmek için gelmiş olsak da başvurumuza bağlı olarak sayın başkanla da temasımız oldu. Mesajlarımızı ilettik, kendilerinden gayet pozitif bir geri dönüş aldık, gerekli mesajları da Türkiye’ye dönünce sayın cumhurbaşkanımıza ileteceğiz.

Ben Hazine ve Maliye Bakanıyım. Gözlemimi ifade edebilirim. Benim başkan düzeyinde görüştüğümüz konularda aldığım intiba gayet olumlu, yapıcı…

S400 İLE ALAKALI SÜREÇLERİ GAYET MAKUL BİR ŞEKİLDE DİNLEDİ

  • Türkiye’nin ihtiyaçlarına dayalı S400’le alakalı süreçleri gayet makul bir şekilde dinleyip olumlu bir anlayış içinde bir bakış açısı sergilediğini gözlemlediğimi ifade edebilirim.
(Bakan olarak böyle bir kabulü nasıl yorumluyorsunuz?)
Kişisel olarak üzerime alındığım bir husus değil, Türkiye’ye verilen önemi, Türkiye’nin stratejik önemini gösteren bir husus. Sayın Başkanın Türkiye’ye karşı olumlu algısını ve Sayın Cumhurbaşkanımızla olan güçlü diyaloglarını gösteren bir husus.

Sayın Başkan ile görüşmemizin dışında, Ticaret Bakanımız Ruhsar Hanım, Sayın Ross ve Sayın Başkanın danışmanı Kushner’in olduğu heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdik. Bu ticaret hacminin 20 milyar dolardan 75 milyar dolara artırılması noktasında kritik alanlarla alakalı daha detaylı bir çalışmayı genel hatlarıyla müzakere ettik. Akabinde belirlenecek olan sektörlerle ilgili alt grupların kurulması konusunda mutabakata varıldı. Yarın bu toplantının bir diğer fazı Washington’da devam edecek.

  • Bakan Berat Albayrak, “Sayın Başkan'a mesajlarımızı ilettik, kendilerinden gayet pozitif bir geri dönüş aldık, gerekli mesajları da Türkiye’ye dönünce sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz” dedi.

Bakan Albayrak, Trump S-400 ihtiyacı konusunda makul bakış açısı gösterdi dedi.

Vaşington’da, Hazine Bakanı Steve Mnuchin ve Kıdemli Başdanışman Jared Kushner ile, işbirliğimizi artırmaya yönelik adımları görüştüğümüz toplantılar sırasında, ABD Başkanı Sayın Donald Trump tarafından kabul edildik. Kendilerine Cumhurbaşkanımızın selam ve mesajlarını ilettik. pic.twitter.com/nPKLyUx4kz

#Trump
#Berat Albayrak
#ABD
#ABD Başkanı
5 yıl önce