|

Başbakan Yardımcılığı için ismi geçenler

Başbakan Davutoğlu’nun, seçim hükümeti kabinesine son şeklini vererek bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması bekleniyor. AK Parti kontenjanından Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş'un yine Başbakan Yardımcısı olması bekleniyor. Türkeş'in yanı sıra, dördüncü isim kim olacak?

Yeni Şafak
10:31 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 07:42 - 28/08/2015 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP, MHP ve HDP'li milletvekillerine yaptığı bakanlık davetinin süresi dün saat 18.00'de doldu.


Davutoğlu'nun bakanlık teklifine CHP'den Deniz Baykal, İlhan Kesici, Ayşe Gülsün Bilgehan Toker, Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl, MHP'den Meral Akşener ve Ahmet Kenan Tanrıkulu, HDP'den Levent Tüzel 'hayır' yanıtı verdi. Geçici kabinede, HDP'den Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca, MHP'den Tuğrul Türkeş yer alacak.



Davutoğlu, 11 ismin vereceği yanıtı bekledikten sonra, görevi kabul etmeyenlerin yerine geçici Bakanlar Kurulu'nda yer alacak bağımsız bakanları belirledi. Milletvekillerinin kabul etmemesi nedeniyle 8 bağımsızın daha atanması gerekliliği ortaya çıktı. Böylece, Başbakan'ın yanı sıra “geçici Bakanlar Kurulu'nda kabinede, 11 AK Partili, 11 bağımsız, 2 HDP'li ve 1 MHP'li yer almış olacak.



Dördüncü Başbakan Yardımcılığı için
adları geçenler


Türkeş'in “Başbakan Yardımcılığı"na getirileceği belirtiliyor. Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıklarının HDP'li isimlere verileceği ifade ediliyor. AK Parti kontenjanından Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş'un yine Başbakan Yardımcısı olması bekleniyor. Türkeş'in yanı sıra, dördüncü Başbakan Yardımcılığı için Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan ve Nihat Zeybekçi'nin adları geçiyor.

#Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP
#MHP
#HDP
#AK Parti
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Deniz Baykal
#İlhan Kesici
#Ayşe Gülsün Bilgehan Toker
#Erdoğan Toprak
#Tekin Bingöl
#Ahmet Kenan Tanrıkulu
#Meral Akşener
#Levent Tüzel
#Kültür ve Turizm
#Gençlik ve Spor
#Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıkları
#Yalçın Akdoğan
#Numan Kurtulmuş
9 yıl önce