|

Başsağlığı dilemeyi beceremeyen sussun

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen İyilik Ödülleri Programı’na katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:05 - 14/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

İran’da düşen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği özel uçak kazası sonrası özellikle sosyal medyada paylaşılan yorumlara tepki gösterdi. Yıldırım, şunları söyledi:

“Birisinin başına gelen kötü bir hadiseye sevinmek insanlıktan nasibini almamaktır. Değil bir insanın, bir canlının ölümüne bile sevinmek ilkel kalmış ruhun tezahürüdür. Böyle bir davranışın bizim inancımızda yeri yoktur. Peygamberimizin, ‘kardeşinin uğradığı felaketi sevinçle karşılama. Allah onu rahmetiyle o felaketten kurtarır da seni de derde uğratır’ diye buyuruyor. Yüreği burkulan ailelere sabır ve başsağlığı dilemeyi beceremeyenler, hiç değilse susmalıdır. Bu vesileyle, dün uçak, bugün otobüs kazasında hayatlarını kaybeden bütün vatandaşlarıma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Dinimizle ilgili yalan yanlış konuşan, milleti inancımızdan soğutmaya çalışanlara geçit vermemek nasıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın asli görevi ise gönül gözünü kapatmayan, ruhunu karartmayan nesillerin yetişmesinde, mukaddes dinimiz İslam’ın doğru anlaşılmasında, doğru anlatılmasında da Diyanet İşleri Başkanlığımızın büyük görev ve sorumlulukları vardır.”

AZERBAYCAN YOLCUSU

Öte yandan, Yıldırım Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi tarafından düzenlenecek 6. Küresel Bakü Forumu’na katılmak üzere bugün Azerbaycan’a gidecek. 14-15 Mart’ta Bakü’yü ziyaret edecek Yıldırım, ikili temaslarda bulunacak, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Asadov ve Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile bir araya gelecek.

#Binali Yıldırım
#Taziye
6 yıl önce