|

Belediye Başkanı'nın makam aracı 'bisiklet' oldu

Zeytinburnu’nda trafik sorununa çözüm olması için bisiklet modeli hayata geçiliyor. İlçede herkese örnek olması beklenen proje kapsamında Belediye Başkanı Murat Aydın ve belediye personeli de bundan sonra ilçe sınırları içerisindeki çoğu yere bisiklete binecek.

Yeni Şafak
17:41 - 3/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:53 - 3/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Zeytinburnu Belediyesi, ilçe sınırları içinde ulaşım için bisiklet kullanılması kararı aldı.
Zeytinburnu Belediyesi, ilçe sınırları içinde ulaşım için bisiklet kullanılması kararı aldı.

İstanbul Zeytinburnu’nda son yıllarda yapılan anketlere göre en önemli sorunların başında trafik sıkışıklığının geldiğini gören belediye yetkilileri, trafiğin aynı şekilde sorun olduğu ve çözüme kavuşturulduğu ülkelerdeki modelleri inceledi ve ilçeye uyarlayarak yeni bir sistem oluşturdu.

Hollanda, Fransa, Danimarka, İsveç ve İspanya örnek alınarak başlatılan sistemin bir benzeri Zeytinburnu'nda hayata geçirildi.

Vatandaşlara da bisiklet hediye edilecek

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçede bir yerden bir yere artık çoğunlukla makam aracıyla değil bisikletle gidecek. Sadece Başkan Aydın değil, çoklu seyahat etmeyen belediye personeli de mesai saatleri içerisinde bisiklet kullanacak.

Başkan ve personelin örneklik teşkil edeceği projede, Zeytinburnu Belediyesi vatandaşlara da belli kriterler doğrultusunda 1000 adet bisiklet hediye edecek.

"Makam aracı yerine bisiklet kullanacağım"

  • Proje üzerine yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını belirten Aydın,"Yaptığımız araştırmalara göre Zeytinburnu’ndaki trafik akış hızı saatte 20 ile 30 kilometre civarında. İlçedeki trafik hızı epey düştü. Bu durumda mevcut yasaya göre trafik hızı, belirli bir limitin altına düştüğünde bisikletler yolu araçlarla ortak kullanabiliyor. Biz de durumdan yola çıkarak Zeytinburnu’nda bisiklet projesini başlattık. Bugünden itibaren ben ve belediye personeli arkadaşlarım artık ulaşım aracı olarak bisikleti kullanacağız. Zeytinburnu içerisinde bir noktadan başka bir noktaya giderken artık makam aracımı değil bisikleti kullanacağım" dedi.

Belediye personeli de bisiklet kullanacak

Belediye personelinin de Zeytinburnu ilçe sınırlarında bisiklet kullanacağı bilgisi veren Aydın, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki ben ve mesai arkadaşlarım bisiklet kullanmaya devam edersek ilçedeki bisiklet kullanım oranı yaygınlaşır. Hatta bununla ilgili alt yapıyı büyük ölçüde oluşturduk. Bir yıldır yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde işaretlemeler, bisiklet parkı noktaları Zeytinburnu’nun birçok yerine kuruldu. Zeytinburnu’nda ulaşımı kullanan vatandaşlarımız özellikle öğrenciler, bir noktadan başka bir noktaya giderken artık araçları değil bisikleti kullanacak. Bu sayede trafik rahatlayacak, çevre kirliliği azalacak ve sağlıklı yaşam desteklenmiş olacak. Bu konuda sürücülerimizden anlayış, duyarlılık ve destek bekliyoruz."

Yapılan araştırmalar ve projeksiyon çalışmalarına göre Zeytiburnu’nda bisikletli hayata geçiş, trafik sorununu orta vadede yüzde 40’lara kadar düşürecek. Sistem kapsamında ayrıca yolcuların şahsi bisikletlerini de park edebilecekleri bisiklet parkları yapıldı.

#İstanbul
#Zeytinburnu
#Bisiklet
6 yıl önce