|

Boğaziçi Üniversitesi'ne yeni rektör ataması

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı. Rektörlük adaylığı başvuru ilanına çıkıldı.

11:13 - 15/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 11:36 - 15/07/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci
Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alındı.

Bulu'nun görevden alınmasının ardından yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci vekaleten Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Rektörlük adaylığı başvuru ilanına çıkıldı.

PROF DR. MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR?

Prof. Dr. Naci İnci, 1987'de Marmara Üniversitesinden fizik dalında lisans derecesini, 1992’de ise fiber optik sensörler alanında İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı.

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 1993–1994 yılları arasında optik haberleşme alanında doktora sonrası çalışmalar yapan İnci, 1994 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nde yardımcı doçent, 1996'da ise doçent oldu.

İnci, 1998–1999 yıllarında fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Japonya'da Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak çalışırken, 1999–2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde öğretim üyeliği yaptı, üniversitenin temel ve araştırma laboratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne 2005 profesör olan ve 2014–2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci, Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesinde konuk profesör olarak bulundu.

#​Boğaziçi Üniversitesi Rektörü
#Prof. Dr. Mehmet Naci İnci
#Melih Bulu
3 yıl önce