|

Bulduğu dolar dolu cüzdanı sahibine teslim etti

İstanbul'da bir geri dönüşüm ayrıştırma tesisinde çalışan Ayşe Demircan adlı vatandaş, bulduğu cüzdandan çıkan 12 bin doları sahibine teslim etti. Yaşadığı olayı anlatan Demircan, vicdanının cüzdanı alıp saklamaya el vermediğini söyledi.

Yeni Şafak
11:59 - 11/07/2017 Salı
Güncelleme: 12:10 - 11/07/2017 Salı
IHA
İçerisinde 12 bin dolar, 25 dirahmi ve 10 kredi kartının bulunduğu cüzdan sahibine teslim edildi.
İçerisinde 12 bin dolar, 25 dirahmi ve 10 kredi kartının bulunduğu cüzdan sahibine teslim edildi.

İstanbul'da yaklaşık 20 gün önce isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş cüzdanını düşürdü.

Başakşehir Belediyesi Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesislerinde, gelen atıkları ayırırken içerisinde dolar ve kredi kartları dolu cüzdanı gören Ayşe Demircan, amirine haber verdi.

Bulunan cüzdan Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından Başakşehir Polis Merkezine teslim edildi. Cüzdan sahibine ulaşılmasının ardından cüzdan ve içindeki 12 bin dolar, 25 dirahmi ve 10 kredi kartı sahibine verildi.


"Vicdanım el vermedi onları alıp saklamak"

Cüzdanı sahibine teslim eden Demircan, "Her zaman ki gibi dümenin başında duruyordum. Mal geldi geri itekledim, altından cüzdan çıkınca aldım, baktım. İçinde dolar var. Aydın beye teslim ettim. Aydın bey de Ahmet beye teslim etti. Heyecanlandım, onu da kazanan bir adam. Gerçek sahibine verilmesini istedim. Vicdanım el vermedi onları alıp saklamak" dedi.

Cüzdan sahibinin ise, Demircan'ı çalıştığı yerde ziyaret ederek teşekkür ettiği öğrenildi.

#İstanbul
#Başakşehir
#Ayşe Demircan
#Geri dönüşüm
7 yıl önce