|

Karantinadan kaçana hapis cezası

Bursa’nın İnegöl ilçesinde karantinadan kaçan Kovid-19 hastası 27 yaşındaki S.B.’ye dava açıldı. S.B. yargılama sonucunda 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Merkezi
00:00 - 23/09/2020 Çarşamba
Güncelleme: 21:26 - 22/09/2020 Salı
Yeni Şafak
Karantinadan kaçan koronavirüs hastası 27 yaşındaki S.B, 3 ay 10 gün hapse çarptırıldı.
Karantinadan kaçan koronavirüs hastası 27 yaşındaki S.B, 3 ay 10 gün hapse çarptırıldı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan karantinayı ihlal eden sanığa 3 ay 10 gün hapis cezası verildi. İlçede yaşayan ve Kovid-19 testi pozitif çıkan S.B. (27) adlı erkek hasta, evinde karantinaya alındı. Sağlık ekiplerince karantina kuralını ihlal ettiği belirlenen hasta hakkında dava açıldı. Sanık, İnegöl 6. Asliye Ceza Mahkemesince 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın ertelendiği öğrenildi. İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper, 11 Eylül’de, karantina kurallarına uymadıkları belirlenen 4 kişi hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldığını duyurmuştu.


AVM’lere HES’li giriş

Bursa’daki tüm kamu kuruluşlarına, AVM’lere, çalışan sayısı 50 ve üzeri olan fabrikalar ile 25 ve üzerinde olan mağazalara, banka, PTT ve konaklama tesislerine girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. Alınan karar şöyle: “Alışveriş merkezlerinde (AVM) bulunan/bulunacak çalışan, yönetici ve müşterilerin AVM’ye girişlerinde, çalışan personel kişi sayısı 50 ve üzeri olan fabrika ve iş yerlerinde çalışan, yönetici ve müşterilerin girişlerinde, çalışan kişi sayısı 25 ve üzeri olan mağazalar ve işletmelerde çalışan, yönetici ve müşterilerin girişlerinde, bankalarda çalışan, yönetici ve müşterilerin bankaya girişlerinde, PTT merkezlerinde çalışan, yönetici ve müşterilerin girişlerinde, konaklama tesisleri ve özel ya da kamuya ait tüm misafirhanelerde çalışan, yönetici ve müşterilerin girişlerinde HES kodlarının sorgulanmasına karar verilmiştir.”

#Bursa
#Karantina
#Hapis
#Koronavirüs
4 yıl önce