|

Büyükçekmece en güzel ilçe olacak

AK Parti Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal, Albayrak Medya Grubu’nu ziyaret etti. Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak ile görüşen Uysal, projelerini anlattı. Büyükçekmece’nin İstanbullulara bugün için bir şey ifade etmediğini vurgulayan Uysal, “Önümüzdeki 10 yılda Büyükçekmece’yi İstanbul’un en güzel ilçesi yapabiliriz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:45 - 9/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak (Solda) ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı Mevlüt Uysal (Sağda)
Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak (Solda) ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı Mevlüt Uysal (Sağda)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'yi ayağa kaldıracak 25 dev projeleri olduğunu açıkladı. Uysal, "Büyükçekmece denilince İstanbul'da en önemli 3 veya 5 ilçeyi sayın denildiğinde akla Büyükçekmece mutlaka gelirdi. Önemli bir yerdi. İstanbul'da insanlar bir yazlık ve sayfiye yeri olarak Büyükçekmece'den ev almak isterlerdi. Tuzla, Pendik gibi ilçelere kıyasla 2 kat daha değerliydi. Bugün öyle bir şey yok” diye konuştu.

HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

İlçenin hakettiği yerde olmadığını aktaran Uysal, “İstanbul'da coğrafya olarak Büyükçekmece'den daha güzel bir yer yok. Ortada bir göl, hemen ön tarafta bir koy, yamaçlar ve devasa güzellikleri bulunan 26 km uzunluğunda bir sahil. 30 kilometre de göl kıyısı var. Ama maalesef bugün Büyükçekmece İstanbullular için bir şey ifade etmiyor. 25 yılda Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçeye herhangi bir kazanımı bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

İlçeyi odak ve cazibe merkezi haline getireceğini kaydeden Uysal, “Büyükçekmece'nin bu potansiyeli var. Bağlantı yolları ve altyapıdaki eksiklikleri düzelteceğiz. İstanbulluların nefes alabileceği yer olacak. Ulaşım, altyapı ve yatırımları devreye soktuğumuzda bu mümkün. Önümüzdeki 10 yılda İstanbul'un çok önemli bir ilçesi haline getirebiliz, hatta en güzel ilçesi yapabiliriz” dedi.

METRO MÜJDESİ VERDİ

Ulaşım'a ilişkin önemli açıklamalar yapan Uysal şunları kaydetti: “Geçmişte banliyö hattı dediğimiz Halkalı-Gebze hattı bu ay yeniden devreye sokulacak. Bu olunca metronun üzerindeki yük 100-150 bin kişi azalacak. Metro hattındaki bu rahatlama sonucunda metroyu Büyükçekmeceye uzatmamız mümkün olacak. Yenikapı-Beylikdüzü TÜYAP metro hattı ihale aşamasında projeler hazır. Bu hattı Beylikdüzü-TÜYAP Büyükçekmece sınırları içerisinde olsa da doğu kıyısına geliyor. Bu hattı 3-4 kilometre daha uzatıp Mimar Sinan'a kadar getirerek merkezin yükünü alacak hale getireceğiz. Halkımız takdir ederse Büyükçekmece'ye metroyu getireceğiz.”

CUMHURİYET TEMALI PARK

Albatros'un gerekli düzenleme çalışmalarının planlanmasının tamamlandığını belirten Uysal, “Burayı yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyet temalı bir Millet Parkı olacak. Gezenlerin Cumhuriyetin kuruluşunu anlayacağı bir park olacak” şeklinde konuştu.

  • Uysal’dan Albayrak’a ziyaret
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Albayrak Medya Grubu’nu ziyaret etti. Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak ile görüşen Uysal, projeleri hakkında bilgi verdi. İstanbul üzerine sıcak bir sohbetin gerçekleştiği görüşmede, Nuri Albayrak Uysal’a vazo hediye etti. Uysal görüşmenin ardından TVNET’te canlı yayında soruları cevaplandırdı.
#​AK Parti
#Büyükçekmece
#Mevlüt Uysal
5 yıl önce